VW nu va mai construi mașini cu cutie de viteză manuala în viitor

„Omorârea motorului ” nu va mai funcționa în curând: după Daimler si Volkswagen a decis eliminarea cutia de viteze manuală. Din 2023 se vor construii doar mașini cu cutie automatica pentru mașinile pe benzină și diesel. Passat și Tiguan fac startul.

Acest lucru este raportat de revista comercială “Auto Motor & Sport”. “A treia generație a lui Tiguan, care va fi lansată pe piață în 2023, nu va mai fi oferită cu transmisie manuală. Acest lucru înseamnă că și pedala ambreiajului va fi omisă.

“Acest lucru economisește VW costurile pentru dezvoltarea în continuare a tehnologiei tradiționale de transmisie. Alte modele vor fi oferite și cu următoarea generație fără transmisie manuală”, scrie „Auto Motor & Sport”. De asemenea, Passat se va opri din 2023.

Adio Cutie de Viteza Manuale

Daimler face și el pasul, deși oricum mașinile manuale erau destul de rare la marca de lux șvabă.

Nimic nu se va schimba pentru vehiculele electrice și hibride, deoarece au avut întotdeauna transmisii variabile continuu pentru motoarele electrice sau transmisii automate sau cu dublu ambreiaj pentru modelele hibride.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu