Asociația medicală bavareză anulează homeopatia

Asociația medicală bavareză de stat elimină homeopatia ca o desemnare suplimentară în noile sale reglementări de formare. Acest lucru a fost decis de o mare majoritate a delegaților la Ziua Medicilor Bavarezi din Hof. Asociația homeopatică a fost dezamăgită.

Majoritatea delegaților la Congresul medical bavarez de la Hof au decis astăzi împotriva homeopatiei. Medical Association Stat Bavareză anulează homeopatia în noile regulamente de formare – acest lucru înseamnă că , în viitorii membri ai camerei nu vor mai fi în măsură să obțină o confirmare a cunoștințelor în homeopatie recunoscute de camera prin formare suplimentară.

Denumirile suplimentare vechi sunt încă valabile

Dintre ultimii 28.458 de medici care lucrează în cabinetele din Bavaria, aproximativ 400 au dobândit homeopatie ca o calificare suplimentară. De asemenea, puteți continua acest lucru. Potrivit Asociației Centrale a Medicilor Homeopati , medicii pot obține o diplomă de la asociație chiar și după ce homeopatia a fost ștearsă din reglementările de formare ulterioară, dacă finalizează o pregătire suplimentară adecvată. Aceasta înseamnă că în viitor vor putea participa la contracte speciale de tratament homeopat pe care asociația le-a negociat cu aproximativ 90 de companii legale de asigurări de sănătate.

Aprobarea criticilor homeopați

Purtătorul de cuvânt al rețelei de homeopatie, medicul ORL Christian Lübbers din Weilheim, a salutat decizia Zilei Medicilor. A fost o “victorie alunecatoare pentru siguranta pacientilor”, a spus el. Tratamentul conform principiilor homeopatiei, care se bazează în principal pe administrarea de ingrediente active în diluții foarte mari , nu are niciun efect care să depășească efectul placebo. Aceasta înseamnă că există riscul ca tratamente eficiente să nu fie disponibile. “Nu este vorba de a-i lua ceva pacientului. Vrem să le oferim ceva, asta e sinceritate”, a spus Lübbers.

Asociația Homeopatie este dezamăgită

Președintele statului bavarez al Asociației Centrale germane a medicilor homeopati, internistul din München, Ulf Riker, a regretat rezultatul votului. Decizia a avut un defect de naștere grav, a criticat Riker. În procesul decizional al Asociației Medicale, cetățenii nu au avut nicio modalitate de a se face auziți despre modul în care ar dori să fie tratați în caz de boală. „Chiar și medicii care lucrează în homeopatie și-au spus cuvântul doar în cazuri excepționale”, a explicat Riker.

Votul Zilei Medicilor ar trebui respectat ca o decizie formal democratică, a spus Riker. În același timp, el a adăugat: „Vom examina foarte serios pașii legali”.

Bavaria urmează majoritatea camerelor

Din cele 17 asociații medicale de stat la nivel național, unsprezece au eliminat anterior homeopatia din reglementările lor de formare ulterioară. Cinci votaseră să-l păstreze. După votul din Bavaria, două treimi din camere au decis împotriva homeopatiei ca o desemnare suplimentară.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu