Carantinarea persoanelor nevaccinate provoacă furori din Croația până în Chile

Ministrul sănătății din Chile are în vedere adoptarea măsurii; Președintele Croației le numește „prostia”.

Blocarea din Austria pentru cei nevaccinati provoacă mult scandal în întreaga lume. În timp ce fostul premier al Italiei Matteo Renzi solicită introducerea măsurii în țara sa, iar ministrul chilian al sănătății Enrique Paris dorește să „examineze” un astfel de pas, populistul de dreapta spaniol Vox se mobilizează împotriva planurilor ministrului andaluz al sănătății. .

Numeroase mass-media și-au întrebat utilizatorii despre blocaj, inclusiv ziarul francez Le Figaro . Rezultatul: 50,5 până la 49,5 la sută cu aproape 300.000 de participanți.

“Arestare”

Dacă ar putea, ar introduce și blocarea pentru cei nevaccinati, a declarat luni ministrul Sănătății din Andaluzia, Aguirre, potrivit presei. Purtătorul de cuvânt al Vox, Jorge Buxade, a reacționat indignat. El vede posibilitatea ca doar persoanele nevaccinate să fie „închise” în Spania cu „mare frică”, a spus Buxade.

În rețelele de socializare, vestea blocării a fost oferită de numeroși utilizatori cu aluzii la epoca nazistă și la originile austriece ale lui Adolf Hitler. S-au făcut comentarii relevante și asupra unor fragmente dintr-un raport ORF în care polițiștii trec printr-un magazin și verifică fișele de vaccinare.

„Nu excludem nimic, totul este verificat de noi”, a spus ministrul chilian al Sănătății, Paris, întrebat de portalul online EMOL. Totodată, el a subliniat că cota de vaccinare în Chile este în prezent „mult mai bună” decât în ​​Austria. 90 la sută dintre locuitorii în cauză au fost deja vaccinați.

“discriminatoriu”

Experții juridici intervievați de ziarul madrilen 20 Minutos au calificat ca fiind ilegală blocarea persoanelor nevaccinate din Spania. El însuși consideră regulamentul ca fiind discriminatoriu, a spus expertul în dreptul sănătății al Baroului din Madrid, Juan Jose Bestard: „Nu poți folosi așa ceva în Spania, dar s-ar putea ca sistemele juridice din Rusia, Letonia sau România să permită acest lucru .”

Măsura austriacă a stârnit mult interes și în Italia. Experții și politicienii au subliniat însă că procentul celor vaccinați în Italia este deja mult mai mare decât în ​​Austria. Cu toate acestea, fostul șef al guvernului Renzi s-a pronunțat în favoarea blocării persoanelor nevaccinate. „Restricțiile pentru persoanele vaccinate ar trebui să fie abolite”, a spus șeful partidului de centru-stânga co-guvernament Italia Viva, într-un interviu TV.

Sloven Primul ministru Janez Jansa a semnalat luni că ar putea urma traseul austriac , dacă acest lucru ar fi posibil , în mod legal.

Critici ascuțite au venit însă din partea președintelui croat Zoran Milanovic, care a vorbit despre „nebunie” și „prostia”. „În Austria, astăzi, persoanelor care nu au fost vaccinate le este interzis să iasă din casă. Ce este, știință sau metode care amintesc de anii 1930?”, a spus Milanovic după o audiență privată cu Papa Francisc.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu