Chiar daca esti vaccinat, trebuie sa porti masca – Studiu de șoc de peste ocean

Delta cauzează probleme și persoanelor vaccinate!

Dacă v-ați vaccinat împotriva COVID, este posibil să puteți scăpa mai ușor de virus. Cu toate acestea, după cum subliniază oficialii din domeniul sănătății publice și experții de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), niciun vaccin nu este eficient sută la sută, astfel încât pot apărea cazuri repetate. Mai ales că varianta contagioasă Delta a devenit principala tulpină circulantă in SUA, se pare că auzim din ce în ce mai multe cazuri de COVID în rândul persoanelor vaccinate. Potrivit unui nou studiu realizat de CDC, unul din patru cazuri recent raportate de COVID într-o zonă metropolitană majoră a apărut la persoanele care au fost complet vaccinate.

Studiul, publicat pe 27 august în raportul săptămânal al CDC privind morbiditatea și mortalitatea, a analizat peste 43.000 de infecții COVID raportate în perioada 1 mai – 25 iulie în județul Los Angeles, California. Rezultatele au arătat că majoritatea covârșitoare a celor infectați, 71%, nu fuseseră vaccinați. Trei la sută au fost parțial vaccinați în momentul infecției și 25 la sută au fost complet vaccinați.

Descoperire mai puțin severă – mai ales

Infecțiile revoluționare sunt probabil, dar sunt adesea mult mai puțin severe decât cazurile de COVID la persoanele nevaccinate. Studiul CDC a constatat că persoanele nevaccinate infectate cu COVID au 29 de ori mai multe șanse de a avea nevoie de spitalizare decât cele care au fost complet vaccinate. Studiul constată că eforturile de creștere a vaccinării împotriva COVID-19 în concordanță cu alte strategii de prevenire sunt esențiale pentru prevenirea internării și deceselor legate de COVID-19 în spitale.

Virologul Angela Rasmussen, dr., A declarat pentru NBC News că noua cercetare „este în concordanță cu multe dintre datele disponibile până în prezent”: Delta provoacă mai multe probleme, inclusiv simptome noi, dar vaccinarea reduce dramatic bolile și decesele critice ”. Ea a menționat că „vaccinurile funcționează acolo unde contează cel mai mult – astfel încât oamenii nu trebuie să meargă la secția de terapie intensivă sau la morgă”.

Unul dintre autorii studiului, Dr. Sharon Balter a declarat pentru NBC News că rezultatele studiului sugerează că „persoanele care au fost vaccinate au mult mai puține șanse să se îmbolnăvească grav și pot avea simptome ușoare”. Cu toate acestea, ea a adăugat că persoanele vaccinate pot primi în continuare COVID și, prin urmare, ar trebui să poarte măști pentru a preveni răspândirea acestuia la persoanele nevaccinate care ar putea deveni grav bolnave.

Vaccinul previne bolile severe

Vaccinurile COVID sunt concepute pentru a preveni bolile grave cauzate de virus, pe care CDC le-a clarificat recent pe site-ul său despre cazurile inovatoare. „Vaccinurile COVID-19 protejează oamenii împotriva bolilor grave, inclusiv a celor cauzate de Delta și de alte variante care circulă în SUA”, a spus acesta. Agenția remarcă faptul că persoanele complet vaccinate nu au adesea simptome, dar chiar dacă dezvoltă simptome, este mult mai puțin probabil să fie spitalizate sau să moară.

După cum subliniază noul studiu CDC, cazurile de descoperire sunt încă semnificativ mai puțin frecvente decât cazurile de COVID la persoanele nevaccinate. La începutul lunii august, NBC News a raportat că datele de la Kaiser Family Foundation arată că 1 din 900 de persoane se pot infecta cu COVID chiar dacă sunt complet vaccinate.

În lumina studiului CDC, Barbara Ferrer, directorul de sănătate publică din districtul LA, a declarat într-o declarație: „Datele continuă să ne ofere liniște sufletească că persoanele complet vaccinate sunt protejate de bolile grave COVID-19.” Ea a adăugat: „Trebuie să creștem în continuare numărul de vaccinări COVID-19 în coordonare cu alte strategii de prevenire precum mascare, testare, urmărirea contactelor și carantină; aceste eforturi sunt esențiale pentru prevenirea internărilor și deceselor din spitalul COVID-19. “

Andrea Schmidt