Germania pierde Judecata mastilor FFP2 la Bonn

În disputa privind comanda măștilor FFP2, instanța Landului NRW din Bonn obliga guvernul federal să plătească în total aproximativ 26 de milioane de euro.

Procesele sunt legate de măștile FFP2, care au fost comandate la începutul pandemiei de corona, dar nu au fost plătite de guvernul federal. O purtătoare de cuvânt a instanței a declarat luni că au existat deja trei așa-numite hotărâri condiționate.

Conform informațiilor, este vorba de aproximativ 15,4 milioane de euro, în alte două este de 1,7 și respectiv 5,8 milioane de euro.

Peste 100 de procese intentate

De anul trecut, peste 100 de procese au fost depuse la instanța districtuală din Bonn pentru a forța guvernul federal să plătească măștile. Este vorba despre o procedură „deschisă” pe care Ministerul Federal al Sănătății a efectuat-o după izbucnirea pandemiei de coroană la sfârșitul lunii martie 2020.

Oricine dorea ar putea vinde măști FFP2 ca si guvernului federal la 4,50 EUR net pe bucată. Logica: pe o piață care a fost golită, prețul a fost atât de ridicat încât s-ar putea avea câștiguri imense în ciuda circumstanțelor nefavorabile.

Calitatea criticată

Pentru unele dintre livrările în masă de la numeroase companii, guvernul federal a refuzat să plătească și a citat defecte de calitate. În cazul hotărârii de 15 milioane de euro care a devenit acum cunoscută, guvernul federal a subliniat, de exemplu, că un institut de testare a testat măștile și că au eșuat. Acum, instanța regională din Bonn a decis că rapoartele testelor nu arata clar daca guvernul federal a înaintat cercetarea calități măștilor si in alte cazuri de unde le-au procurat.

În plus, judecătorii nu au considerat că rapoartele sunt semnificative – nu ar trebui să fie evaluate ca un raport de testare imparțial. Această evaluare ar putea avea implicații și pentru alte procese.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu