Hotărâre în litigiu privind drepturile de marcă ale Maradona

În disputa legală cu privire la drepturile asupra mărcii asupra numelui lor de familie, două fiice ale starului mondial de fotbal argentinian decedat Diego Maradona au suferit o înfrângere.

Tribunal de apel din Buenos Aires a respins apelul facut de Dalma și Gianinna Maradona împotriva utilizării comerciale a numelui Maradona.

Campionul mondial din 1986 a transferat dreptul mărcilor avocatului său Matias Morla în 2015. Profiturile din Marca Maradona sunt destinate să-i susțină financiar pe surorile lui. Maradona a murit din cauza unui infarct în noiembrie anul trecut, la vârsta de 60 de ani.

În martie, Dalma și Gianinna Maradona l-au acuzat pe Morla (avocat) pentru fraude și au cerut o anchetă asupra companiei sale. Apoi, instanța competentă i-a interzis folosirea comercială a numelui într-o ordonanță. Cu toate acestea, acest lucru a fost inversat ulterior.

“Justiția a primit testamentul lui Diego și, împreună cu surorile, putem folosi marca Maradona”, a explicat Morla pe Instagram. – Voința ta, Diego, va fi întotdeauna respectată.