Îngrijitor de Bătrânii condamnat la Graz pentru furt de bijuterii si bani.

„Sunt fapte extrem de dezgustătoare, disprețuitoare, perfide comise împotriva persoanelor care au nevoie de îngrijire”, a declarat procurorul Hansjörg Bacher, joi. Învinuitul român a trebuit să răspundă la instanța penală Graz împreună cu soția sa în vârstă de 30 de ani. Ambii au fost condamnați la pedepse de închisoare: ordonanța pentru tâlhărie și tentativă de furt major la patru ani. El a fost găsit vinovat și de tentativă de furt calificat de la o femeie de 93 de ani din Austria Superioară. Soția lui ar fi fost instigatorul în cel de-al doilea caz și a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Bijuterii cu pete în loc de pânze de păianjen

În 2018, se spune că asistenta ar fi îngrijit un bărbat lângă Graz în casa lui. În ciuda interdicției exprese, asistenta a intrat în camera soției bătrânului. Potrivit propriilor declarații, ar trebui să „elimine pânzele de păianjen”. Românca a descoperit o ascunzătoare secretă în care se aflau bijuterii și numerar. După ce bărbatul pe care îl îngrijea a murit, îngrijitoarea aplecat din casă cu tot cu avere.

Soția sedată cu narcotice

Cu toate acestea, se pare că a sunat-o pe văduvă din nou și din nou pentru a vedea când coasta este senin, potrivit procurorului. Când pensionarul i-a spus că este în spital, el a luat măsuri. Împreună cu un complice a intrat pe balcon în dormitorul femeii. Dar ea fusese deja externată din spital și stătea adormită în pat. Când s-a trezit, se spune că românca a împins-o cu brutalitate pe pat și i-a dat un anestezic. Apoi a furat bijuterii în valoare de 15.400 de euro, numerar și un telefon mobil.

De atunci, femeia a suferit „consecințele psihologice masive” ale acestui fapt și se baricadează mereu în camera ei seara, a descris procurorul. Făptașii au reușit să scape nedetectați.

De asemenea, implicarea în furturi ulterioare

În 2021, românul ar fi fost implicat într-un furt în Austria Superioară. Verișoara soției sale a fost plasată la o persoană de 93 de ani printr-o agenție și a avut grijă de ea. Soția româncei, care a fost acuzată și la Graz joi, ar fi rugat rudele să vadă dacă sunt obiecte de valoare. Asistenta a descoperit de fapt o valiză cu lingouri de aur și monede într-un subsol cu ​​o valoare totală de 934.000 de euro.

S-a convenit ca asistenta să împacheteze lucrurile într-o pungă și să le pună în fața casei într-un tomberon. Acolo romanul a vrut sa o ia cu un complice. Vecinii au dejucat lovitura de stat. Asistenta a fost deja condamnată la trei ani de închisoare și este considerată principalul martor în procesul de la Graz.

Mărturisire parțială făcută

Românul s-a mărturisit parțial. A recunoscut ce i-a făcut văduvei. „Ați crezut că aceasta este o oportunitate bună”, a spus judecătorul Erik Nauta, la care intervievatul a dat din cap. Dar nu a vrut să știe nimic despre violența împotriva femeii, pentru că singurul responsabil pentru aceasta era cunoscutul lui. În al doilea caz, a fost foarte reticent în a recunoaște implicarea, dar a subliniat că nu a vrut niciodată să ia geanta cu el. „Îmi pare foarte rău pentru tot”, a spus el. Soția lui nu se simțea deloc vinovată. Ea a negat că este factorul determinant al furtului major din 2021.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu