baby sleeping on white cotton
Photo by Pixabay on Pexels.com

Pedagogul sfătuiește: Părinții ar trebui să ceară permisiunea copiilor înainte de a le schimba scutecul!

Părinții care trebuie să-și înfășeze bebelușii ar trebui să obțină permisiunea urmașilor lor în prealabil, spune expertul în educație parentală Deanne Carson. Toti ce curăță fundul copilului fără acordul acestuia dăunează dezvoltării acestuia.

München – „Bună, pampersman, pot să-ți schimb scutecele?” Educatoarea Deanne Carson este convinsă că schimbarea scutecelor de mai multe ori pe zi ar trebui să fie inițiată întotdeauna cu cererea părintelui de permisiune. Potrivit terapeutului american, curățarea zonei intime fără acordul bebelușului ar putea avea un impact negativ asupra dezvoltării acestuia și poate avea consecințe grave.

Dar cum ar trebui, dacă vă rog, bebelușii care nici măcar nu pot vorbi încă să comunice părinților un da sau un nu despre intențiile lor de a le schimba scutecele? „Este simplu”, spune Deanne Carson. Pentru a interpreta corect răspunsul copilului, părinții ar trebui să „păstreze contactul vizual cu copilul.” Acesta este un semnal pentru copil că își iau în serios sentimentele. În consecință, ei ar trebui să ia în considerare semnalele non-verbale în acțiunile lor. Ceea ce inițial sună complet gaga are un fundal cu totul respectabil.

Copiii ar trebui să aibă voie să ia decizii cu privire la propriul lor corp

Deanne Carson nu este preocupată de întregul proces de răsfăț al puilor, ci de a-i învăța pe părinți respectul față de corpul copilului (a raportat Merkur.de*) și de a acorda copilului dreptul său fundamental la autodeterminare fizică. Copilul ar trebui să poată decide singur cine are voie să-l atingă și cine nu. De regulă, părinții își tratează copilul așa cum o cere situația actuală și așa cum consideră de cuviință. Chiar și atunci când copilul poate deja să vorbească și să se certe. Mulți părinți cred că pot evalua nevoile copiilor lor mai bine decât copiii înșiși și pur și simplu ignoră protestele lor împotriva acțiunilor lor.

Atacul de îmbrățișare al mătușii, „tortura de gâdilă” a tatălui sau smulgerea hainelor și coafarea părului de către bunica – majoritatea copiilor sunt condiționati să permită orice fel de îmbrățișări, precum și atenții fizice jucăușe și orientate spre îngrijire * din partea rudelor, chiar dacă nu simt. ca ei înșiși – din politețe față de bătrâni, oamenii pe care îi respectă. Dar mesajul care este transmis copilului este greșit, potrivit lui Carson: „Adulților li se permite să facă cu copiii ceea ce își doresc. Copiii trebuie doar să suportați asta.”

Odată ce copilul este obișnuit cu faptul că adulții dețin controlul asupra corpului lor, există riscul ca ei să nu vorbească chiar dacă sunt efectiv abuzați. În cele din urmă, a fost învățat să îndure suferința fizică din partea adulților, ca o curtoazie. Apelul lui Deanne Carson ca tinerii părinți să le ceară copiilor permisiunea de a schimba scutecele este, în cele din urmă, o exagerare care vizează sensibilizarea părinților la limitele stabilite de copii. Aceasta include și acceptarea când copiii nu vor să fie săruți de noapte bună sau bătuți pe cap.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu