Rachetă căzută într-o localitate din județul Vâlcea, chiar printre oameni

În această dimineață locuitorii dintr-o comună în județul Vâlcea s-au trezit cu o rachetă, căzută pe câmp în apropierea locuințelor oamenilor. În comuna Lungești, chiar între case s-a produs incidentul, racheta trecând foarte aproape de oamenii care se aflau în zonă. Din primele verificări ale autorităților, nimeni nu a fost rănit.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție și urmează să vină și geniștii.

Proveniența bucății de rachetă nu este certă, iar locuitorii au intrat în panică. 

Potrivit primarului din Lungești Vâlcea, Tiberiu Costea, pompierii au solicitat intervenția geniștilor.

Rachetă căzută într-o localitate din județul Vâlcea, chiar printre oameni

Vestea despre o rachetă căzută în Vâlcea a creat multă rumoare în contextul războiului din Ucraina și al știrii despre racheta care a ucis oameni în Polonia.

„Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine. Au venit cei de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice… ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este…”, a declarat pentru „Adevărul” edilul, care se afla de asemenea pe teren în zona unde a căzut racheta.

„În fața caselor a căzut, pe un teren extravilan, nu în curtea cuiva. Nu este o astfel de problemă… Erau persoane prin zonă, dar nu atât de aproape încât să fie afectate…. Că erau la câțiva metri distanță… Până la urmă, faptul că nu sunt victime, asta este bine. Acesta este cel mai important aspect: să nu fie victime și să nu fie ea periculoasă. Dacă se dovedește că este antigrindină, este clar că nu prezintă un pericol. Dar vedem acum despre ce este vorba, când vor veni toți cei abilitați”, a adăugat primarul.

stiridiaspora.ro