Ar trebui să declarăm oficial Corona terminată până cel târziu în primăvara anului viitor

Oricine este infectat cu Corona nu mai trebuie să fie izolat peste tot în Germania. Liderul CDU, Merz, consideră că acest lucru este responsabil – și critică „alarmismul aproape de sirenă” al ministrului sănătății.

Președintele CDU Friedrich Merz consideră că decizia mai multor state federale de a elimina obligația de a izola persoanele infectate cu corona este justificabilă. „Când am citit prima dată mesajul, am avut o oarecare neliniște”, a spus el ziarelor grupului de media Funke. „Dar după reflecție, mi se pare că sunt responsabil să procedez așa cum fac acum Bavaria , Baden-Württemberg , Hessen și Schleswig-Holstein ”.

Regulile Corona sunt cerute doar într-o „măsură foarte limitată”, a spus Merz.

Oricine a fost infectat cu virusul corona nu mai trebuie să se izoleze peste tot în Germania : Bavaria și Baden-Württemberg au abolit miercuri regulamentul corespunzător. Schleswig-Holstein va urma joi: în loc de izolare, va exista  o cerință de cinci zile de mască în interior pentru cei peste 6 ani care au un test pozitiv – în afara apartamentului. Hesse anunțase și ea încetarea obligației de izolare, dar timpul pentru aceasta este încă deschis.

„Perioada în care a existat un risc ridicat de infecție cu o evoluție severă a bolii a trecut”, a declarat Merz ziarelor Funke. „De asemenea, ar trebui să încercăm să ne întoarcem la o viață normală cât mai repede posibil – chiar și cu Corona”.

Merz a mai spus că nu împărtășește „alarmismul aproape de sirenă” al ministrului federal al sănătății Karl Lauterbach . „Ar trebui să revenim la normalitate și să declarăm oficial Corona terminată până cel târziu în primăvara anului viitor.”

Lauterbach calificase pasul țărilor drept o greșeală. Decizia de relaxare a venit „la momentul nepotrivit”, politicianul SPD s-a referit, printre altele, la „un val de iarnă probabil sever”.

DGB critică ridicarea obligației de izolare

Confederația Sindicatelor Germane ( DGB ) a criticat eliminarea cerinței de izolare în Baden-Württemberg, Bavaria, Hesse și Schleswig-Holstein. »Persoanele cu boli infecțioase acute nu au loc la locul de muncă. Prioritatea principală trebuie să fie protejarea altora de infecții și prevenirea altor valuri de infecții cu corona”, a declarat Anja Piel, membru al consiliului DGB, pentru ziarele „Funke”.

Este foarte îndoielnic dacă acum este momentul potrivit pentru a renunța la izolare și la obligațiile de carantină. „Acolo unde există deja o lipsă de personal, angajații sunt supuși unei presiuni și mai mari de a lucra în ciuda infecției și a simptomelor de boală.” Angajații care par bolnavi la locul de muncă reprezintă o problemă tot mai mare pentru protecția sănătății.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu