AfD lansează grupul parlamentar “Suveraniștii” unde așteaptă si pe Diana Sosoaca si Luis Lazarus sa se alăture

Potrivit SPIEGEL, AfD vrea să inițieze săptămâna viitoare propriul grup parlamentar în Parlamentul UE. Cum ar putea influența această fuziune a partidelor de extremă dreapta UE și campania electorală din Franța.

Este doar un scurt e-mail. Cu toate acestea, conținutul său ar putea avea un impact nu numai asupra raportului de forțe din Parlamentul European, ci și asupra campaniei electorale din Franța.

Un bărbat care lucrează pentru AfD în Parlamentul European a scris vineri administrației Parlamentului UE și a cerut o sală, e-mailul este disponibil pentru SPIEGEL. Potrivit scrisorii, “reuniunea constitutivă a unui nou grup parlamentar” urmează să aibă loc pe 27 iunie la ora 10.00. Se solicită, de asemenea, catering pentru reuniunea de două ore – “apă, cafea, ceva de mâncare”. 100 de participanți sunt estimați pentru reuniune.

Un nou grup parlamentar de extremă dreapta va fi format în Parlamentul European săptămâna viitoare. Potrivit SPIEGEL, numele noului grup va fi “Suveraniștii”. Cum va fi organizat? Ce alte partide sunt implicate? Și ce motivează AfD?

AfD a fost exclusă din grupul său parlamentar anterior “Identitate și Democrație” cu puțin timp înainte de alegerile europene. Anterior au existat o serie de dispute, în principal în legătură cu candidatul principal al AfD, Maximilian Krah.

De atunci, AfD a căutat o nouă opțiune, deoarece nu putea face mare lucru pe cont propriu în Parlamentul European. Cu toate acestea, are nevoie de cel puțin 23 de eurodeputați din șapte țări pentru a-și forma propriul grup parlamentar. AfD însuși are 15 locuri în Parlamentul European.

Marine Le Pen și partidul său, în special, încearcă de luni de zile o strategie de moderație, prezentându-se ca fiind mai puțin radicali pentru a se normaliza. Iar alegerile parlamentare din Franța sunt la doar câteva zile distanță.

Noua facțiune a “suveraniștilor” va avea la bază “Declarația de la Sofia” emisă de partidul bulgar de extremă dreapta Vazrazhdane în aprilie 2024. Aceasta afirmă că civilizația europeană este “amenințată de agresiunea ideologiilor globaliste” și că dreptul popoarelor la autodeterminare este “înlocuit de dictatura unei birocrații”. Birocrația UE trebuie să fie oprită și eliberată de corporațiile internaționale, sunt necesare negocieri de pace în războiul european, adică Rusia. AfD vorbește, de asemenea, astfel.

Printre posibilii candidați pentru noul grup se numără SOS România, Se Acabó La Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia și Mi Hazánk Mozgalom din Ungaria. Reuniunea va arăta dacă reușesc să adune suficienți membri.

Deosebit de interesant pentru Franța: Sarah Knafo ar putea adera la Reconquête, partidul extremistului francez de dreapta Éric Zemmour . Reconquête a făcut parte anterior din grupul parlamentar ECR, dar a avut o dispută internă cu Le Pen din cauza modului în care aceasta a gestionat alegerile. Iar Knafo este partenerul lui Zemmour.

În ultimele zile, AfD, în special, ar fi încercat să găsească deputați pentru noul proiect și să se stabilească ca un pol organizațional. La sfârșitul lunii mai, după ce grupul parlamentar ID a decis să excludă delegația AfD, cei doi lideri ai partidului au părut deja surprinzător de optimiști.

AfD se va strădui “desigur să asigure un grup puternic în Parlamentul European cu o delegație consolidată”, a declarat Alice Weidel într-un comunicat de presă. Ei sunt “încrezători că vom continua să avem parteneri de încredere alături de noi în noua perioadă legislativă”.

Trei zile mai târziu, la Marl, la o apariție în campania electorală, liderul partidului, Alice Weidel, a spus clar despre ce este vorba: AfD “nu se va alătura niciunei organizații electorale din Europa pentru Ursula von der Leyen”. Publicul a aplaudat. Weidel a mers mai departe, vorbind din ce în ce mai tare: “Suntem un partid patriotic pentru țara noastră. Suntem un partid patriotic pentru Germania. Noi ne reprezentăm interesele!”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu