Hoti de Copii au trecut la scumpirea parcărilor! Astia nu mai știu cum sa facă bani!

Orasul Freiburg ce este cunoscut pentru luarea ilegala a minorilor de la părinți trece acuma la o noua varianta de a se îmbogății.

Taxele de parcare pentru rezidenți din Freiburg au fost majorate de la 30 la 360 de euro. Chiar dacă regulamentul din Freiburg a fost acum declarat invalid, decizia Curții Administrative Federale a deschis practic calea pentru taxele mari de parcare pentru rezidenți. Prin urmare, este probabil ca hotărârea să aibă un efect de semnal și pentru alte orașe.

Deci, se va scumpi parcarea în viitor?

Printr-o hotărâre recentă, Curtea Administrativă Federală (BVerwG) a anulat statutul taxei de parcare pentru rezidenți al orașului Freiburg im Breisgau. Printre motivele invocate de instanță se numără lipsa unui temei juridic adecvat. Până în prezent, alte municipalități au fost reticente în ceea ce privește majorarea taxelor pentru parcarea rezidenților. Noua hotărâre a BVerwG ar putea avea acum un impact puternic asupra taxelor de parcare ale tuturor municipalităților la nivel național.

Până la 31 martie 2021, orașul Freiburg a perceput o taxă anuală de 30 de euro pentru eliberarea unui permis de parcare pentru rezidenții din zonele de parcare pentru rezidenți. La baza acestei taxe a stat programul de taxe al Ministerului Federal al Transporturilor pentru măsurile privind traficul rutier. De la 1 aprilie 2022, taxele s-au bazat pe statutul de taxe al orașului Freiburg, conform căruia se aplică un tarif gradat. În funcție de lungimea autovehiculului, taxele ulterioare sunt, în principiu, fie de 240 de euro (până la 4,20 m), fie de 360 de euro (de la 4,21 la 4,70 m), fie de 480 de euro (de la 4,71 m). Persoanele care primesc anumite prestații sociale și persoanele cu un grad de handicap de cel puțin 50, precum și deținătorii unui permis de parcare portocaliu pentru grupuri speciale de persoane cu handicap grav plătesc taxe reduse de 60 de euro, 90 de euro și 120 de euro. Persoanele care dețin un permis de parcare albastru pentru persoanele cu handicap grav vor fi scutite de taxă. Din cauza majorării drastice a taxelor, consilierul municipal FDP din Freiburg a introdus o acțiune în fața Tribunalului Administrativ din Mannheim (VGH). Deși cererea de revizuire a legii nu a avut succes la instanța inferioară, Curtea Administrativă Federală (BVerwG) a declarat acum invalidă legea privind taxele din Freiburg (hotărârea din 14 iunie 2023, ref. 9 CN 2.22).

Motive de invaliditate a statutului de asociere

BVerwG a invocat trei motive de invaliditate. În primul rând, instanța a precizat că ordonanța privind taxa de parcare nu reprezintă un temei juridic adecvat pentru adoptarea unei legi. În locul unui statut, ar fi trebuit să fie emisă o ordonanță legală. Acest lucru a rezultat din § 6a alin. 5a din Legea federală privind traficul rutier (StVG). În plus, tariful progresiv a încălcat principiul general al egalității prevăzut la articolul 3 alineatul (1) din Legea fundamentală. Acest lucru se datorează faptului că creșterile bruște ale tarifelor asociate nu mai reflectă în mod adecvat beneficiile diferite în funcție de lungimea vehiculului. În cazuri extreme, o diferență de lungime de 50 de centimetri ar putea duce la o dublare a taxei. Inegalitatea considerabilă de tratament asociată cu aceste creșteri nu ar putea fi justificată nici măcar din punctul de vedere al simplificării administrative, care în acest caz a fost cel mult minoră.

Potrivit BVerwG, nu exista, de asemenea, niciun temei juridic pentru reducerea și renunțarea la taxe din motive sociale. În conformitate cu dispoziția relevantă din secțiunea 6a (5a) din Legea privind traficul rutier, la evaluarea taxelor pot fi luate în considerare doar scopurile de recuperare a costurilor și de împărțire a beneficiilor, dar nu și scopurile sociale.

Nicio obiecție la “taxa standard” de 360 de euro

În schimb, BVerwG nu a obiectat cu privire la valoarea “onorariului standard” de 360 de euro. Având în vedere valoarea considerabilă a unui loc de parcare rezidențial, aceasta nu a fost extrem de disproporționată față de scopul taxei. Aceasta era, pe de o parte, pentru a compensa avantajele asociate permisului de parcare pentru rezidenți și, pe de altă parte, pentru a acoperi costurile administrative.

Unele voci au salutat hotărârea – la urma urmei, municipalitățile aveau acum siguranță juridică. Un alt aspect pozitiv a fost faptul că BVerwG a abordat în decizia sa formularea juridică a municipalităților. În special, clarificarea diferenței dintre ordonanțele legale și autonomia statutară municipală a jucat un rol decisiv, în special declarațiile privind limitele subdelegării în conformitate cu articolul 80 din Legea fundamentală (GG). Conform acestuia, guvernele landurilor pot fi autorizate prin lege să emită ordonanțe statutare. În cazul subdelegării către municipalități, guvernul landului nu poate schimba pur și simplu tipul de normă în statut în loc de act normativ fără o dispoziție explicită în legea federală de autorizare.

Hotărârea BVerwG a fost criticată în ceea ce privește restricționarea excesivă a posibilităților de acțiune ale municipalităților. De asemenea, au existat avertismente cu privire la problemele sociale care ar însoți o astfel de creștere drastică a taxelor. La urma urmei, costurile crescute ar afecta în cele din urmă doar persoanele cu venituri medii. De regulă, persoanele cu venituri mari nu ar avea nevoie de permise de parcare, deoarece ar avea propriul garaj, de exemplu. Rămâne de văzut dacă și alte municipalități vor reacționa acum prin creșterea taxelor de parcare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu