Bonus de 200 de euro prelungit, TVA zero pe pâine și paste făinoase: ce va fi în decretul Aiuti bis

ITALIA: Resetați TVA-ul pentru produsele alimentare, cum ar fi pâinea și pastele, reînnoiți bonusul de 200 de euro, extindeți măsurile împotriva energiei scumpe. Acestea sunt măsurile decretului Aiuti la care lucrează guvernul Draghi, responsabil „pentru afacerile curente“ până la formarea unui nou executiv după alegerile din 25 septembrie. Decretul ar trebui să poată conta pe resurse de aproximativ 10 miliarde, datorită celor 8,5 care vor proveni din rectificarea bugetară prezentată camerelor la sfârșitul lunii trecute.

Tva zero

Printre ipotezele decretului, care ar trebui să vadă lumina la începutul lunii august, de fapt, anularea TVA pentru produsele alimentare esențiale, categorie care a înregistrat creșteri record de preț: + 9% față de anul trecut. În detaliu, zero ar trebui să se refere la pâinea și pastele pentru care taxa este acum de 4 %, în timp ce se preconizează o reducere de la 10 % la 5 % pentru carne și pește. Președintele Assoutenti, Furio Truzzi, explică: „Ipoteza unei reduceri a TVA-ului pentru genurile primare este absolut acceptabilă. Cu toate acestea, considerăm că taxa pe valoarea adăugată pentru fed ar trebui eliminată complet, cel puțin până la sfârșitul actualei situații de urgență. Prețurile alimentelor, de fapt, au înregistrat o creștere record în ultima perioadă. O familie, doar pentru a mânca, trebuie să ia în considerare o cheltuială mai mare, în medie, egală cu 674 de euro pe an“.“

Extinderea bonusului de 200 de euro

De asemenea, sunt studiate măsuri de susținere a veniturilor gospodăriilor afectate de inflație. În ședința din 12 iulie, sindicatele au cerut prelungirea și prelungirea bonusului de 200 de euro care se datorează lucrătorilor și pensionarilor cu venituri de până la 35 de mii de euro. Luigi Sbarra, liderul CISL, spune: „Vom cere să adoptăm măsuri financiare imediate în zilele următoare pentru a proteja și proteja puterea de cumpărare a lucrătorilor și a pensionarilor. Bonusul de 200 de euro trebuie extins și extins la benzile excluse, trebuie să confirme reducerea accizelor la carburanți și a reducerilor la factură, să controleze prețurile și tarifele, să detaxeze beneficiile franjuri de până la o mie de euro și, pentru grupurile mai slabe, să permită achiziții fără TVA pentru bunurile de consum, să sprijine reînnoirea contractelor publice și private, să detaxeze roadele negocierilor de nivelul doi.“

Prin urmare, următorul decret privind ajutorul prevede o prelungire a bonusului de 200 de euro prevăzut deja de decretul anterior. Contribuția unică, care vine acum cu salariile din iulie, ar putea fi reînnoită pentru încă o lună. Este necesar să se înțeleagă dacă, totuși, publicul beneficiarilor se va schimba. În acest moment, măsura costă deja, în versiunea decretului din iulie, aproximativ 6,8 miliarde de euro. În ceea ce privește activitatea guvernului și reducerea TVA intervine viceministrul economiei, Laura Castelli: „Este un plan concret și eventual alternativ sau suplimentar la cei 200 de euro, sunt evaluate costurile ambelor măsuri și, mai presus de toate, care au cel mai mare impact asupra vieții italienilor, vom interveni în acest sens în decretul din iulie“.

Energie scumpă: combustibili și facturi

Reînnoirea măsurilor împotriva energiei scumpe este apoi evaluată. În urmă cu câteva zile, Ministerul Economiei și Ministerul Tranziției Ecologice au anunțat prelungirea reducerii cu 30 de cenți a accizelor la carburanți până pe 21 august. Prin urmare, se discută și o nouă prelungire. Reducerea prețului final se referă la benzină, motorină, GPL și metan pentru vehicule. De asemenea, este în curs de examinare extinderea intervențiilor pentru atenuarea facturilor la gaze și energie electrică prin eliminarea tarifelor de sistem care expiră în septembrie.