Cifrele cresc din nou – Destinațiile de vacanță readuc 3G

Corona încurcă acum vacanța de vară? Numărul de noi infecții este în creștere în Portugalia, Spania și Grecia. Primele țări iau măsuri de precauție și acum reintroduc regula 3G.

În Renania de Nord-Westfalia, vacanțele de vară vor începe în câteva zile . Mulți oameni doresc să călătorească fără griji. Dar Corona i-ar putea zădărnici.

Numărul de noi infecții este în creștere. Grecia a raportat creșteri masive în zonele de vacanță din Heraklion (Creta) cu aproape 180 la sută și Agios Nikolaos (Creta) cu aproape 250 la sută, relatează, printre altele, ziarul grecesc duminical „Proto Thema” în ediția sa online . Dar numărul infecțiilor este în creștere și în Italia și Spania . Virologul Fabrizio Pregliasco din Roma vorbește despre o „surpriză urâtă” într-un interviu acordat canalului de știri Sky TG 24 .

Portugalia are chiar și cea mai mare incidență de șapte zile din UE de câteva zile.

Unde se aplică din nou regula 3G în vacanță?

Practic, toți călătorii ar trebui să știe: Uniunea Europeană a prelungit valabilitatea certificatelor de vaccinare până la sfârșitul lunii iulie 2023. Statele membre pot introduce sau suspenda regula 3G la intrare, în funcție de situația infecției. Pentru cetățenii germani, vaccinării se aplică următoarele: Dacă nu există vaccinare de rapel, a doua vaccinare expiră după nouă luni.

Puteți folosi calculatorul nostru de rapel pentru a afla dacă a doua vaccinare a expirat.

  • Finlanda (de la 15 ani, recuperare valabilă maxim șase luni, test PCR pentru persoanele nevaccinate).
  • Franta (de la 12 ani, recuperare valabila maxim sase luni, test PCR pentru persoanele nevaccinate).
  • Malta (de la 12 ani, recuperare valabilă maxim șase luni, test PCR și hotel de carantină obligatorii pentru persoanele nevaccinate).
  • Monaco (de la 12 ani, recuperare valabilă maxim șase luni, test PCR pentru persoanele nevaccinate).
  • Portugalia (doar pe continent): (de la 12 ani, recuperare valabilă maxim șase luni, test PCR pentru nevaccinat).

Toate celelalte țări UE nu folosesc (încă) 3G (din 22 iunie). Dar cifrele sunt în creștere și din iulie mai multe țări ar putea introduce 3G.