Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Mafia Radio/TV din Germania intra si pe teritoriul Austriei

Impozitul pe gospodărie: Ce se va schimba odată cu noua contribuție ORF

De la 23 martie 2023, este o afacere încheiată: vine taxa pe gospodărie. Denumită “contribuția ORF”, aceasta va înlocui taxa de licență legată de deținerea unui receptor Radio/TV începând cu 1 ianuarie 2024. Acest lucru înseamnă că, în viitor, fiecare gospodărie – indiferent dacă deține un televizor, un radio etc. – va trebui să contribuie la finanțarea ORF.

Impozitul pe gospodărie este utilizat pentru a finanța ORF. Începând cu 1 ianuarie 2024, aceasta va înlocui taxa de radiodifuziune legată de dispozitiv – cunoscută pe scară largă sub numele de taxa GIS – care era percepută anterior. Schimbarea finanțării ORF a devenit necesară din cauza hotărârii Curții Constituționale potrivit căreia streamingul exclusiv al programelor ORF trebuie să fie, de asemenea, supus unei taxe.

După cum sugerează și numele, se va anula taxa pe gospodărie pentru fiecare gospodărie. Spre deosebire de trecut, în viitor nu va conta dacă dețineți sau nu un receptor.

Deoarece fiecare gospodărie va trebui să plătească acum – indiferent dacă are sau nu un receptor – aproximativ 400 000 de gospodării care nu plăteau până acum taxa GIS vor trebui să plătească și în viitor. Acest lucru va duce la creșterea veniturilor, ceea ce va face posibilă reducerea taxelor provinciale.

Trebuie să plătiți taxa ORF doar pentru reședința principală. Dacă aveți o reședință secundară, nu trebuie să plătiți din nou această taxă, spre deosebire de perioada anterioară.

Potrivit administrației parlamentare, contribuția ORF se va ridica la 15,30 euro pe lună pentru anii 2024-2026. La acestea se adaugă taxele de stat, care variază în funcție de statul federal. Viena va renunța la perceperea unei taxe provinciale GIS începând cu anul 2024. Prin urmare, taxa pe gospodărie se va ridica la 15,30 EUR. Același lucru este valabil și pentru Austria Superioară, Austria Inferioară și Vorarlberg. În Salzburg, nu se va percepe nicio taxă provincială din 2024. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi reintrodusă după aceea.

Presupunând o reducere a impozitului de stat de la 6 euro la 4,59 euro, suma totală în Burgenland ar fi de 19,89 euro. În Styria, taxa provincială scade de la 6,20 euro la 4,70 euro. Asta înseamnă că aici ar trebui să plătiți 20,00 euro pe lună. Carintia va fi cea mai scumpă, cu 5,10 euro, și ar trebui să plătiți un total de 20,40 euro în viitor. În Tirol, taxa provincială ar putea fi redusă de la 4 euro la 3,06 euro, ceea ce ar însemna să plătești 18,36 euro din ianuarie 2024.

STAT FEDERAL

Impozit de stat*

Suma totală

Bürgerland

4,59 euro

19,89 euro

Kärten

5,10 euro

20,40 euro

Niederösterreich

nu

15,30 euro

Stat federalOberösterreich

nu

15,30 euro

Salzburg

nu

15,30 euro

Steiermark

4,70 euro

20,00 euro

Tirol

3,06 euro

18,36 euro

Voralberg

nu

15,30 euro

Wien

nu

15,30 euro

*Contul taxelor provinciale nu a fost încă finalizat. Prin urmare, este posibil să existe încă o abatere de la valorile prognozate menționate aici.
**Impozitul provincial de 4,70 EUR pe lună nu va fi perceput pentru 2024. Rămâne de văzut dacă va fi reintrodusă ulterior.

Toți cei care au plătit anterior taxele GIS prin debitare directă SEPA vor avea și în viitor taxa de gospodărie colectată din contul lor. Toți cei care au plătit până în prezent prin buletin de plată vor continua să primească unul. Nu este necesar să vă reînregistrați. Ajustarea costurilor datorată reducerii taxei de stat va avea loc, de asemenea, în mod automat.

Persoanele care au fost scutite anterior de taxa GIS nu vor mai trebui să plătească taxa de gospodărie în viitor. Până în prezent, scutirea de la taxa de licență putea fi solicitată în caz de nevoie socială sau fizică.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu