Bildnummer: 59741388 Datum: 08.05.2013 Copyright: imago/Torsten Becker Sitz der Ostsächsischen Sparkasse Dresden, Güntzplatz, , Sachsen, Deutschland, Europa Gesellschaft xas x0x 2013 quer Deutschland Dresden Europa Fahne Fahnen Firmensitz Frühling Güntzplatz Hauptsitz Ostsächsische Sparkasse Dresden Reise Sachsen Sommer Tourismus 59741388 Date 08 05 2013 Copyright Imago Torsten Becker Seat the Ostsächsische Sparkasse Dresden Saxony Germany Europe Society x0x 2013 horizontal Germany Dresden Europe Flag Flags Headquarters Spring Headquarters Ostsächsische Sparkasse Dresden travel Saxony Summer Tourism

SPARKASSE nu mai permite clienților să retragă bani noaptea de la ATM

Îți place cardul bancar? Atunci ramai cu el, pentru ca nu are valoare.

Faptul că Sparkasse închide noaptea multe sucursale din Munchen, iar clienții nu mai pot face rost de numerar, provoacă critici în cartiere. Banca face acest lucru de teama ca bancomatele să nu fie aruncate în aer. Dar se pare că nu există niciun motiv pentru acest lucru.

Retragerea de bani din Stadtsparkasse pe timp de noapte a devenit dificilă în multe cartiere din München. De la sfârșitul lunii octombrie, Stadtsparkasse a închis 37 dintre sucursalele sale după ora 22.00 – de teama că bancomatele ar putea fi aruncate în aer, potrivit biroului de presă.

Banca de economii intenționează, de asemenea, să închidă pe viitor foaierele rămase până la ora 6 dimineața. Banca de economii intenționează să instaleze mecanismele peste tot până la sfârșitul lunii noiembrie.

Doar în sediul Stadtsparkasse din Münchner Tal, în centrul orașului, foaierul va rămâne deschis. În rest, există în continuare aparatele independente și cele atașate la exteriorul clădirii.

Cu toate acestea, consecința pentru mulți locuitori din Munchen este că între orele 22.00 și 6.00 dimineața nu mai au cum să facă rost de numerar – decât dacă acceptă o plimbare lungă.

Prin urmare, în unele raioane au loc proteste împotriva deciziei băncii de economii. În comisia districtuală Ramersdorf-Perlach, grupul parlamentar al SPD și al Partidului de Stânga a cerut recent ca accesul la bancomatele Stadtsparkasse să rămână posibil și după ora 22.00.

Și o largă majoritate a votat în favoarea ei, spune purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar SPD, Astrid Schweitzer. “În ultimii ani, o bancă de economii după alta s-a închis. Întotdeauna s-au referit la bancomate”.

Dar acum, în districtul său de aproximativ 120.000 de locuitori, există doar trei locații în care mai este posibil să se retragă bani din Stadtsparkasse pe timp de noapte. Două dintre cele trei locații se află în centrul orașului Neuperlach, iar una în Neuperlach-Süd. “În Ramersdorf, Perlach și Waldperlach, nu mai există niciun bancomat accesibil”, spune ea.

Schweitzer spune că nu poate înțelege argumentul Sparkasse potrivit căruia foaierele trebuie să fie închise de teama exploziilor. Ea nu-și amintește ca vreun distribuitor automat al Sparkasse să fi explodat vreodată în Munchen.

Recent, hoții de bănci au aruncat în aer bancomate mai ales mai departe, în districtul München – de exemplu în Taufkirchen sau Unterhaching.

Sebastian Kriesel (CSU), șeful comitetului districtual din Aubing, este de aceeași părere. De asemenea, el dorește să ceară Casei de Economii să retragă închiderea nocturnă, a declarat el pentru ziarul Abendzeitung. “Nu mai avem niciun bancomat accesibil pe timp de noapte”, spune Kriesel.

El este deosebit de supărat de faptul că banca de economii nu a informat deloc comitetul districtual. “Am aflat despre acest lucru doar din ziar. Dar acestea sunt schimbări drastice”.

Pe care acum trebuie să le explice cetățenilor – fără a le putea înțelege, după cum spune Kriesel. Starea de spirit față de Sparkasse din Aubing a fost oricum proastă de când filiala din Lochhausen a trebuit să se închidă fără un înlocuitor. “Numerarul este esențial, mai ales pentru persoanele în vârstă”, spune Kriesel.

Chiar și în centrul Untersendling, locuitorii din Munchen nu mai au posibilitatea de a retrage bani pe timp de noapte. Acest lucru se datorează faptului că aparatele atât în Harras, cât și în Implerstraße sunt amplasate în foaiere, spune Markus Lutz (SPD), șeful comitetului districtual Sendling. În Sendling nu există aparate Sparkasse independente sau aparate în afara clădirii.

Prin urmare, Lutz a anunțat, de asemenea, că intenționează să întrebe banca de economii dacă poate anula aceste închideri. “Există multe resentimente”, spune Lutz. “Retragerea de bani ar trebui să fie posibilă 24 de ore din 24.”

Din punctul de vedere al băncii de economii, serviciul nu este în mod evident atât de important: în medie, doar trei procente bune din depozitele și retragerile de numerar au loc între orele 22.00 și 6.00, potrivit băncii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu