pexels-photo-208512.jpeg
Photo by Pixabay on Pexels.com

Farmaciile anunță proteste în Baden-Württemberg și Bavaria

Mii de farmacii din Bavaria și Baden-Württemberg vor rămâne închise miercuri săptămâna viitoare. Farmaciştii protestează împreună pe 22 noiembrie pentru, printre altele, o majorare a onorariilor, după cum a anunţat Asociaţia Farmaciştilor de Stat din Baden-Württemberg, miercuri, la Stuttgart. Blocajele de livrare, costurile crescute și preocupările cu personalul sunt, de asemenea, motive pentru ziua protestului.

„Mulți dintre colegii mei sunt cu spatele la zid”, a explicat președintele Asociației Farmaciştilor de Stat din Baden-Württemberg, Tatjana Zambo. Remunerația nu a fost ajustată de peste zece ani. În plus, politicienii nu au luat măsuri adecvate pentru a combate blocajele de livrare.

Potrivit Zambo, 400 de farmacii din Germania au trebuit să se închidă anul trecut. În acest an sunt așteptate alte 600 de închideri. Potrivit informațiilor din industrie, la sfârșitul anului 2022 existau aproximativ 18.000 de farmacii staționare la nivel național. Concurența din partea furnizorilor online a crescut în ultimii ani.

În ziua protestului, farmaciile de urgență ar trebui să ofere pacienților medicamente. Farmaciştii demonstranţi se întâlnesc pentru un miting comun la Stuttgart.

Adrian Iftode