Primul bonus este in faza de plata – Cine primește acum 500 de euro în plus

Plățile și bonusurile unice vor fi, de asemenea, plătite din nou în 2023, care sunt menite să ofere ajutor financiar. Încă din februarie și martie, până la 500 de euro vor fi transferați anumitor persoane. O prezentare generală a celor care beneficiază de aceasta și au dreptul la aceste plăți pot fi găsite aici.

În februarie, mulți austrieci pot aștepta din nou cu nerăbdare plăți unice de până la 500 de euro. Mai multe bonusuri vor urma în martie. Puteți afla cine are dreptul la acest lucru și cât de mare va fi plata de fapt aici pe Finanz.at.

Bonus de 500 de euro în februarie

În câteva zile, în Austria va începe un al doilea val de plăți ale bonusului climatic și al bonusului Anti -Scumpirilor. În februarie, persoanele care au îndeplinit cerințele în ultimul an și și-au înregistrat reședința principală în Austria timp de cel puțin 183 de zile vor primi până la 500 EUR o dată .

Oricine s-a mutat din străinătate și și-a înregistrat reședința principală în această țară până la 1 iulie 2022 inclusiv sau s-a născut în Austria va primi bonusul climatic și bonusul anti-inflație în februarie 2023. Cetățenii care nu sunt austrieci trebuie să aibă statut legal de rezidență . Ca și până acum, suma totală este de 500 de euro pentru adulți și de 250 de euro pentru copiii sub 18 ani.

Acest val de plăți nu este un bonus climatic NOU . Persoanele care au primit deja suma în septembrie sau octombrie 2022 nu au dreptul la o nouă plată. Veți primi bonusul climatic de 100 până la 200 de euro în octombrie 2023. Se aplică reglementările planificate inițial, care prevăd o eșalonare în funcție de locul în care locuiți.

Până la 500 de euro pentru pensionari

O altă plată unică de până la 500 EUR urmează în martie cu bonusul de pensie. Ca parte a majorării pensiei convenite de 5,8 la 10,2 la sută – în funcție de cuantumul pensiei – o parte din această creștere va fi compensată și cu o plată unică.

Din ianuarie 2023, pensiile mici și mijlocii au primit o creștere a pensiei peste factorul de ajustare statutar de 5,8 la sută. Indemnizația compensatorie (pensia minimă) a fost majorată la 1.110 EUR. Acest lucru se realizează, printre altele, printr-o majorare suplimentară forfetară de 20 de euro pe lună . Suma lunară crește la un total de 7,74 la sută – excluzând bonusul de pensie în luna martie, care reprezintă 30 la sută din pensia lunară brută .

Bonusul de pensie este considerat o plată unică fără taxe și impozite . Până la o pensie lunară brută de 2.000 de euro (după o creștere din 2023), se plătește o plată unică de 30 la sută dintr-o sumă lunară brută . Aceasta este plafonată la maximum 500 EUR și se reduce progresiv până la o pensie lunară brută de 2.500 EUR.

Plăți suplimentare în toamna anului 2023

Alte plăți unice care vor urma în 2023 includ taxa de începere a școlii de 100 de euro în septembrie . Această sumă se virează împreună cu alocația familială per copil. Toți copiii cu vârste cuprinse între șase și 15 ani sunt eligibili.

Plata programată a bonusului climatic va urma în octombrie 2023 . Aceasta se ridică la 100 până la 200 de euro , în funcție de locul în care locuiește persoana. La rândul lor, au dreptul acele persoane care și-au înregistrat reședința principală în Austria timp de cel puțin 183 de zile în anul calendaristic. Cuantumul bonusului se gradează în patru pași și se calculează pe baza conexiunii la transportul public din raion. La Viena, bonusul climatic pentru 2023 este deci de doar 100 de euro, în comunitățile mai rurale între 133 și 200 de euro.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu