GUVERNUL GERMAN DĂ ENERGIE ÎN STRĂINĂTATE – CETATENII PLĂTESC PENTRU EA

În timp ce prețurile la energie electrică în Germania au explodat în 2022, am vândut 62 terawatt-oră de electricitate în străinătate!

Întrebat de BILD, Ministerul Federal al Economiei s-a împodobit cu cifre de vânzări frumoase. Dar BILD îi prezintă ministrului Economiei Robert Habeck (53 de ani, Verzi) cu tot proiectul de lege!

Germania este o țară exportatoare de energie electrică și la prima vedere face vânzări bune: anul trecut a fost de aproape 12,5 miliarde de euro. Exportul în 2022 a fost de 62,05 terawați oră (TWh). În 2021 era încă 56,99 TWh. Importul a fost de 35,77 TWh (2021: 39,60 TWh).

DOCH: Vindem energie electrică în principal pentru că trebuie! Pentru că: Nu există suficiente instalații de depozitare și linii pentru transportul energiei electrice din nordul vântul spre sud – și astfel se vinde în străinătate.

Electricitatea vândută este cu peste 30 la sută mai ieftină decât energia pe care o cumpărăm (export electricitate 20 cenți, import electricitate 27 cenți per kilowatt-oră). Drept urmare, pierdem peste patru miliarde de euro pe care îi dăm vecinilor noștri. Ei, pe de altă parte, sunt bucuroși să ne vândă electricitatea lor scumpă și să râdă în mânecă!

Expertul în stocarea energiei Prof. André Thess de la Universitatea din Stuttgart este revoltat: „Veniturile sunt mult sub prețurile cu ridicata pentru energia electrică în 2022. Germania vinde astfel un produs sub prețul pieței – spre deliciul vecinilor noștri europeni, care taxează-ne scump când este întuneric.” poate vinde electricitate.”

Pentru economistul prof. Jens Südekum (47 de ani) din consiliul consultativ științific al Ministerului Afacerilor Economice, nu poate rămâne așa! Südekum către BILD: „Privind de-a lungul anului, exportăm electricitate mult mai ieftin decât cumpărăm. Dacă am exporta electricitatea la același preț, vânzările ar fi cu miliarde mai mari.”

Germanilor li se cere să economisească energie electrică

Faptul că trebuie să vindem electricitatea se datorează faptului că nu o putem stoca sau trimite spre sud, spune Südekum: „În viitor, trebuie să putem stoca noi înșine electricitatea în exces și să o introducem pe piața germană de energie electrică”.

Când sursele de energie regenerabilă sunt la capacitate maximă în zilele cu vânt și soare, electricitatea este foarte ieftină. Din cauza lipsei de infrastructură, curentul nu poate curge suficient spre sud în astfel de zile.

Consecință: lipsă de energie! Duminica trecută, aplicația operatorului de rețea de energie electrică TransnetBW a cerut economisirea energiei electrice în sud-vestul Germaniei.

Potrivit lui Südekum, pe lângă extinderea masivă a liniilor, sunt necesare stimulente de piață mai bune pentru a aduce energie electrică în sud: „Puteți avea discuții despre prețurile regionale ale energiei electrice sau puteți schimba prețurile energiei electrice pentru consumatori. Acesta ar fi un lucru bun pentru clienții plini de resurse.”

Închiderea centralei nucleare ar putea agrava și mai mult situația…

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu