Modificări în februarie 2023: nou standard de trusă de prim ajutor, frână la prețul energiei electrice, lămpi și multe altele

Ce se va schimba pentru oameni și industrii? Puteți găsi o prezentare generală a modificărilor pentru întregul an aici .

Modificări în februarie: frâne de prețuri la gaz și electricitate, truse de prim ajutor și optici
O inovație se referă la frâna de preț a gazelor și energiei electrice: din martie va exista o ușurare decisivă pentru clienții de gaz și electricitate . Ar trebui să existe o garanție de preț brut de 12 cenți pe kilowatt oră pentru 80 la sută din consumul anterior de gaz respectiv. Pentru electricitate, 40 de cenți pe kilowatt-oră sunt planificați într-un model similar. Beneficiile ar trebui să se aplice și retroactiv pentru ianuarie și februarie după începere .

YouTube player

De la 1 februarie 2023, două măști medicale trebuie incluse în trusele de prim ajutor nou achiziționate . Nu mai este necesar să porți cu tine un bandaj. Până acum era obligatoriu să purtați două prosoape triunghiulare. Cu toate acestea, o cârpă triunghiulară este suficientă pentru trusele de prim ajutor în conformitate cu noul standard DIN. Trusele de prim ajutor mai vechi nu trebuie să fie modernizate. 

Începând cu 1 februarie 2023, opticienii sunt obligați să transmită ofertele si devizele de cost în format electronic . Transmiterea prin fax nu mai corespunde reglementărilor actuale privind protecția datelor.

Mai multe modificări la lămpi, stocarea în cloud Microsoft și farmacii

O altă modificare se referă la lămpi: începând cu 25 februarie 2023 , două tipuri de lămpi vor dispărea din magazine . Acestea sunt lămpi fluorescente compacte cu baze plug-in (CFLni) și lămpi fluorescente în formă de inel (T5 și T9). Interdicția de producție se aplică în întreaga UE.

Există modificări și la Microsoft. Stocarea bazată pe cloud folosită în aplicațiile și serviciile Microsoft 365 va include datele atașate Outlook și datele OneDrive începând cu 1 februarie 2023 . Acest lucru poate reduce cantitatea de stocare în cloud disponibilă pentru OneDrive.

Farmaciile vor trebui, de asemenea, să plătească mai mult de la 1 februarie 2023 . Deducerea în numerar pentru farmacii va crește de la 1,77 la 2 euro în 2023 și 2024. Acest venit suplimentar este menit să astupe decalajul financiar din sistemul statutar de asigurări de sănătate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu