Rezilierea contractului de închiriere: ce trebuie luat în considerare?

Ați semnat un contract de închiriere și acum doriți să îl reziliați? erichmocanuTV veți găsi o prezentare generală a ceea ce trebuie luat în considerare.

Anularea contractului de închiriere: ce trebuie să iau în considerare?

Există multe motive pentru rezilierea unui contract de închiriere. În principiu, chiriașii pot rezilia oricând contractul cu condiția să respecte termenul de preaviz. Proprietarii trebuie să ofere motive pentru aceasta care sunt definite legal sau contractual. În orice caz, notificarea de reziliere trebuie făcută în scris. Cel mai bine este să scrieți scrisoarea de demisie pe hârtie. Este valabil și prin e-mail, dar pentru aceasta este necesară o semnătură electronică specială. Rezilierile prin fax sau telefon nu vor fi acceptate.

Dacă apartamentul a fost închiriat de mai multe persoane, este necesară semnătura tuturor chiriașilor principali pentru ca rezilierea să fie valabilă. Pentru a vă asigura că proprietarul(i): primește efectiv scrisoarea de reziliere și că nu pot apărea neînțelegeri, este recomandabil să trimiteți rezilierea contractului de închiriere prin poștă recomandată.

Când pot rezilia un contract de închiriere?

După cum sa menționat deja la început, un contract de închiriere pe durată nedeterminată poate fi reziliat în orice moment de către chiriaș, sub rezerva termenului de preaviz convenit. Dacă nu există un acord expres, legea prevede un preaviz de o lună. O reziliere convenită de comun acord a contractului între chiriaș: în și proprietar: în este posibilă în orice moment.

În cazul unui contract de închiriere pe perioadă determinată, chiriașul (chiriașii) poate rezilia contractul înainte de termen la un an de la începerea contractului. Perioada de preaviz este de trei luni. Un alt acord este permis numai dacă chiriașul: este mai bine ca rezultat. O reziliere a contractului de comun acord între ambele părți este posibilă și pentru un contract de închiriere pe perioadă determinată.

Anularea se poate face in ultima zi a lunii. De exemplu, dacă aveți un contract de închiriere pe perioadă determinată, dar locuiți în apartamentul dvs. de peste un an, notificarea dvs. de anulare trebuie să ajungă proprietarului până pe 31 ianuarie, astfel încât să vă puteți muta până pe 30 aprilie. Dacă aveți un contract de închiriere pe durată nedeterminată, anularea dvs. ar trebui să fie primită de proprietar până pe 30 noiembrie.

Ce trebuie să conțină scrisoarea de reziliere?

La rezilierea unui contract de închiriere, așa cum sa menționat deja de mai multe ori, trebuie acordată o atenție deosebită perioadei de preaviz. Cerința formală este de asemenea importantă.

Scrisoarea de reziliere trebuie să conțină numele și adresa chiriașului: precum și numele și adresa proprietarului. Trebuie să se poată citi când a fost încheiat contractul de închiriere și la ce dată chiriașul: dorește să anuleze. Perioada de preaviz ar trebui inclusă și în scrisoare. Dacă s-a convenit un depozit, ar trebui să fie clar când și sub ce formă va fi returnat de la proprietar: în chiriașului: în. In fine, trebuie precizata data si bineinteles semnatura chiriasului: in nu trebuie sa lipseasca.

Este indicat să cereți proprietarului (lor) în scrisoarea de reziliere notificarea cu privire la momentul în care apartamentul poate și ar trebui să fie predat.

Ce fac dacă există un nou chiriaș?

În afară de dreptul legal de intrare (cesionarea drepturilor de închiriere către rude apropiate), un chiriaș: în fundamental nu are dreptul să-și determine chiriașul ulterior: în. Este la latitudinea proprietarului să decidă cui închiriază apartamentele. Situația este diferită dacă proprietarul(i): în chiriaș: în și-a acordat contractual un așa-numit drept de divulgare sau cel puțin un drept de propunere (drept de prezentare). În practică, însă, acest lucru se întâmplă rar.

Dacă există un drept de transfer, chiriașul poate: Determina o persoană ca succesor care încheie contractul de închiriere existent după bunul plac. Închirierea anterioară va continua apoi să se desfășoare în aceleași condiții ca înainte. Noul chiriaș nu mai are dreptul la un drept de transfer, cu excepția cazului în care acesta este acordat din nou în mod clar.

Cu drept de propunere, chiriașului: în i se acordă dreptul de a propune un posibil chiriaș ulterior: în. Cu excepția cazului în care există motive întemeiate pentru a vorbi împotriva acestui succesor: în, proprietarul (proprietarii) trebuie: să subînchirieze apartamentul persoanei propuse. Spre deosebire de dreptul de transfer contractual, aici se încheie însă un nou contract.

Dacă chiriașul: își poate determina succesorul: în, se convine adesea ca noul chiriaș: în chiriașul anterior: trebuie să plătească o taxă pentru mobilierul rămas (de exemplu, bucătărie utilată).

De ce pot anula un contract de închiriere?

Există multe motive pentru a anunța, precum un apartament nou sau separarea a doi chiriași. Dacă termenul de preaviz este respectat, nu trebuie să informați proprietarul (proprietarii) cu privire la motiv. Arată diferit cu o reziliere fără notificare. Acest lucru este posibil doar în cazuri excepționale.

Creșterea mucegaiului

În cazul în care proprietatea închiriată a devenit inutilizabilă sau dăunătoare sănătății din cauza mucegaiului, chiriașul poate: rezilia imediat atât un contract de închiriere pe durată nedeterminată, cât și un contract de închiriere pe perioadă determinată, fără preaviz. Cu toate acestea, ar trebui consultat în prealabil un topograf independent, care confirmă și acest fapt.

Potrivit pentru asta: Ce să faci dacă există mucegai în casa ta

Separarea/divortul

Dacă există un contract de închiriere comun, foștii parteneri stau împreună în casă. În cazul unei schimbări, toate cele trei părți – inclusiv proprietarul (proprietarii): în – ar trebui să fie de acord în unanimitate. Dacă se ajunge la un acord, contractul de închiriere poate fi schimbat cu unul dintre foștii parteneri. Dacă proprietarul (proprietarii) nu este de acord, foștii parteneri pot – dacă sunt de acord – să încheie un acord scris despre apartament. În aceasta, partea mobilă renunță la exercițiul dreptului de închiriere și nu mai plătește nicio chirie.

În cazul în care nu se poate ajunge la un acord, chiriașul care s-a mutat este răspunzător pentru toate obligațiile contractului până la încheierea contractului. Acest lucru este valabil mai ales pentru închiriere. Proprietarul / proprietarul: în poate da în judecată și fostul rezident: în cazul unei chirii restante.

Dacă foștii parteneri nu se pot pune de acord cu privire la cine va rămâne în apartament în viitor, utilizarea trebuie clarificată pe căile legale. Atunci o instanță civilă decide. Aici sunt luate în considerare nevoile personale, urgența și bunăstarea oricărui copil (obișnuit). În cazul unui divorț în litigiu, instanța hotărăște; în cazul unui divorț consensual, proprietarul (proprietarii) este: să fie informat.

Moartea chiriașului principal

Potrivit Legii locației, contractul de închiriere nu este anulat automat dacă un chiriaș decedează. Dacă nu informați proprietarul: în termen de 14 zile de la decesul chiriașului principal: prin faptul că nu doriți să continuați închirierea, orice moștenitor va încheia contractul de închiriere. Atât proprietarul(i): în, cât și moștenitorii au un drept special de reziliere în acest caz.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu