Asigurarea medicală obligatorie: Tot a cinci-a asigurare medicala mareste cotizatia

Potrivit unui raport, multe persoane cu asigurări legale de sănătate trebuie să plătească contribuții mai mari. 19 din cele 97 de asigurări de sănătate statutare au majorat prima suplimentară la începutul anului. În următorii câțiva ani, contribuțiile ar putea crește și mai mult.

Aproximativ una din cinci dintre asigurările de sănătate statutare și-au majorat cota de contribuție la începutul anului. 19 din 97 de asigurări legale de sănătate au majorat contribuția suplimentară, invocând o evaluare a asociației-umbrelă a asigurărilor legale de sănătate (GKV). Aceasta a inclus nouă din cele unsprezece fonduri generale locale de asigurări de sănătate (AOK). În general, mai mult de un sfert din cele 73 de milioane de persoane cu asigurări legale de sănătate sunt afectate de creștere.

Doar nouă fonduri de asigurări de sănătate a companiei (BKK) mult mai mici au redus contribuția la începutul anului. Cea mai scumpă dintre toate asigurările legale de sănătate este acum BKK24 la nivel național, cu o rată de 17,1 la sută, cea mai ieftină BMW BKK cu 14,9 la sută.

Avertizare de tsunami de contribuție în 2023

Reprezentanții industriei se tem că ar putea fi necesare creșteri semnificative ale primelor în anul următor. „Dacă politicienii nu contracarează în mod activ acest lucru, va exista un tsunami de contribuție în 2023”, a declarat directorul general al DAK-Gesundheit, Andreas Storm, catre erichmocanuTV. Perspectiva financiară a asigurării statutare de sănătate s-a „întunecat recent”, a spus noul președinte al Asociației Federale AOK, Carola Reimann. miliarde de găuri care se profilează în anii 2021 și 2022 ar fi putut fi umplute doar prin subvenții guvernamentale speciale și utilizarea rezervelor de numerar.

Drept special de reziliere în cazul majorării contribuției suplimentare
În cazul asigurărilor legale de sănătate, contribuția este formată din cota generală de contribuție de 14,6 la sută din venitul brut și o contribuție suplimentară. Fiecare casă poate determina singur acest lucru. Ambele părți ale contribuției sunt plătite jumătate de către angajator și jumătate de către angajat. În cazul în care contribuția suplimentară este majorată, asigurații au un drept special de reziliere.

https://preprod.erichmocanu.tv/germania/casele-de-asigurari-de-sanatate-drept-special-de-reziliere-in-cazul-majorarii-primelor/
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu