Einkommensteuererklärung 2021 – Recalcularea Impozitului pe Venit

Ziua de 31 mai este o dată fixă ​​pentru contribuabili de zeci de ani. Din 2019 vă puteți aminti permanent o nouă dată: 31 iulie. Acesta este noul termen general de depunere a declarațiilor anuale de impozit pe venit. Însă pentru încă două luni, există o înăsprire a întârzierii în cazul unei recalcule întârziate. Există o excepție pentru anul fiscal 2020 din cauza pandemiei corona.

Cine trebuie să depună declarație fiscală?

Acest termen limită se aplică numai cetățenilor cărora li  se cere să depună o declarație fiscală  . Ești unul dintre ei, dacă 

  • Aveți o alocație individuală  pe cardul electronic de impozit pe venit ( Elstam ) (excepție: sumă forfetară pentru persoanele cu dizabilități ). Aceasta înseamnă că angajatorul tău plătește un pic mai puțin impozit pe venit pentru tine în fiecare lună.
  • Sunteți căsătorit și dvs. și partenerul dvs. împreună evaluați  concediile și combinația de clasă de impozitare cu 3 și 5 și 4 factor dvs. sau
  • dacă unul dintre voi are clasa fiscală 6.
  • Ați primit peste 410 de euro pe an sub formă de prestații de înlocuire a salariului, cum ar fi prestații de șomaj, boală , pentru părinte sau pentru muncă scurtă.
  • În calitate de angajat, aveți și alte venituri de peste 410 de euro în plus față de salariu , de exemplu venituri din chirie.
  • Venitul dvs. impozabil nu a fost încă impozitat, de exemplu dintr -o activitate independentă .

Acest lucru se poate aplica și pensionarilor  dacă venitul lor impozabil  depășește alocația de bază .

Chiar dacă fiscul vă cere să depuneți o declarație, trebuie să respectați termenul. Dacă nu livrați documentele la timp, vă confruntați cu o suprataxă pentru întârziere .

Prin urmare, în primul pas, ar trebui să verificați dacă trebuie să depuneți o declarație de impozit pe venit. Ghidul privind obligația de plată vă va ajuta în acest sens. 

Dacă nu sunteți obligat să faceți acest lucru, aveți la dispoziție mult mai mult timp și nu trebuie să vă temeți de o suprataxă de întârziere, amenzi sau taxe.

AEBS.org te ajuta sa completezi declarația. Devino membru si beneficiază de serviciile noastre.

Când trebuie să depuneți declarația fiscală?

Termenul limită de depunere 1 noiembrie 2021 fără consultant 

Pentru Steuererklärung 2020, termenul legal general pentru contribuabilii care nu primesc sfatul contabilului sau Lohnsteuerhilfeverein se termină, de fapt la 31 iulie 2021

Din cauza pandemiei corona, legiuitorul a decis, în mod excepțional, să prelungească termenul cu trei luni, adică până duminică, 31 octombrie 2021. Prin urmare, declarația dvs. de impozit nu trebuie să fie primită  de fisc până la 1 noiembrie  2021 . În Baden-Württemberg, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat sau Saarland, 2 noiembrie 2021 se aplică din cauza sărbătorii Tuturor Sfinților. 

Prelungirea termenului este cuprinsă în Actul de implementare a ATAD, adoptat de Bundestag pe 21 mai și Bundesrat pe 25 iunie 2021. O scrisoare din partea Ministerului Federal de Finanțe din 20 iulie 2021 clarifică întrebările legate de cererea de prelungire a termenului limită .

Termenul limită se aplică indiferent dacă completați formulare pe hârtie sau depuneți declarația electronic. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza „ Mein Elster ” de la administrația financiară sau un alt program fiscal. În calitate de utilizator înregistrat, vă creați declarația fiscală în portalul Elster și o puteți depune într-o manieră autentificată , adică  semnată electronic. Acesta este apoi complet fără hârtie și gratuit. Dar trebuie să renunți la sfaturile de economisire a taxelor și la confort în mare măsură acolo. Acest lucru este diferit cu software-ul fiscal , pe care îl puteți cumpăra la prețul obișnuit de la 15 euro. Dumneavoastră decideți dacă doriți să trimiteți declarația electronic prin Elster sau prin poștă.

Ulterior termen limită cu consultantul 

Dacă sunteți copleșit de pregătirea și depunerea la timp a declarației fiscale, atunci sprijinul profesional este o opțiune. Un consilier fiscal poate consilia pe toată lumea, în timp ce o asociație de ajutor fiscal pe venit poate consilia doar angajații și pensionarii.

Oricine  primește ajutor profesional de la un consilier fiscal sau o asociație de ajutor fiscal pe venit primește automat o întârziere de șapte luni. În principiu, ultima zi a lunii februarie a anului următor este termenul limită pentru contribuabilii care solicită consiliere. Există excepții legale pentru anii fiscali 2020 și 2021 . 

Pentru declarația fiscală din anul 2021  către profesionistul fiscal Consiliat beneficiază de o scutire. Din cauza pandemiei corona, birourile fiscale sunt împovărate cu muncă suplimentară semnificativă. Legiuitorul a decis, așadar, că termenul limită pentru declararea impozitului se va încheia în mod excepțional șase luni mai târziu, adică la 31 august 2021 . În plus, perioada obișnuită de așteptare de 15 luni fără dobândă va fi prelungită cu șase luni. Ca urmare, dobânda curgătoare pentru rambursare și dobândă de plată nu începe până la 1 octombrie 2021.

Generală prelungire cu trei luni a termenului se aplică pentru anul fiscal 2021 . Prin urmare, declarația fiscală 2020 trebuie să fie la biroul fiscal până la 31 mai 2022 . Perioada de așteptare fără dobândă este, de asemenea, prelungită cu trei luni. Prin urmare, începe la 1 iulie 2022.

Cu toate acestea, biroul fiscal poate solicita consilierului fiscal sau asociației de ajutor fiscal pe venit să depună o declarație fiscală în avans . 

În principiu, autoritatea poate stabili o întâlnire individuală în scris. De exemplu, ea poate scrie unui pensionar și îi poate cere să-l predea până la termenul stabilit. Astfel de termene limită sunt obligatorii.

Se poate prelungi termenul de depunere? 

Există doar mai mult timp în cazuri excepționale . Dacă puteți prevedea că nu veți putea respecta termenul limită, trebuie să solicitați în prealabil în scris la biroul fiscal responsabil pentru o prelungire a termenului . 

Ar trebui  vă justificați cererea și să indicați o nouă dată. O boală prelungită, o ședere în străinătate sau o mutare sunt motive pe care funcționarii fiscali le acceptă de obicei. Solicitați biroului fiscal să confirme prelungirea termenului. Cu toate acestea, sunteți dependent de bunăvoință și nu aveți nicio pretenție asupra acesteia.

Dacă primiți o întârziere, trimiteți declarația de impozit până atunci. Imediat ce termenul limită a expirat, sunteți în restanță și trebuie să vă așteptați la sancțiuni.

Ce se întâmplă dacă pierzi termenul limită?

Termenele de depunere ulterioare au prețul lor. Autoritățile fiscale vor fi mai stricte dacă nu respectați termenul. Până acum, oficialii fiscali au avut o mare libertate de apreciere dacă stabilesc o suprataxă de întârziere și cât de mare este aceasta. Se schimba. Noile reguli se aplică declarațiilor fiscale care trebuie depuse începând cu 2019; Deci pentru prima dată pentru declarația de impozit pe venit 2018. 

taxă de întârziere este o amendă a biroului fiscal dacă renunțați la declarația fiscală prea târziu sau nu. Trebuie să plătiți acest lucru în plus față de impozitul datorat. Taxa de întârziere este reglementată de lege în Secțiunea 152 din Codul Fiscal . 

În consecință, există doar spațiu de apreciere dacă ați depus declarația de impozit în cel mult 14 luni de la sfârșitul anului fiscal. Până atunci, fiscul trebuie să ceară o suprataxă pentru întârziere. Iar suma este reglementată și de lege: Suprafața automată de întârziere este de 0,25 la sută din impozitul fix, dar cel puțin 25 de euro pe lună sau o parte a acestuia.

Exemplu: un contribuabil trebuie să depună o declarație de impozit pe venit pentru 2018 până la 31 iulie 2019. Nu solicită prelungirea termenului și nu depune declarația până în martie 2020. Din august 2019 până în martie 2020, are o întârziere de opt luni. Fiscul trebuie, așadar, să stabilească o suprataxă de întârziere de cel puțin 200 de euro.

În anumite cazuri, fiscul poate decide singur: Dacă evaluarea fiscală arată că aveți dreptul la rambursarea taxei, taxa este stabilită la 0 euro sau termenul de depunere a fost prelungit, fiscul poate renunța la suprataxa de întârziere. 

De asemenea, poate impune și alte sancțiuni: penalități, taxe și dobânzi de întârziere .

Vă puteți  apăra cu o obiecție în termen de o lună. Chiar și cu o estimare fiscală, ești totuși obligat să depui o declarație fiscală.

AEBS.org te ajuta sa completezi declarația. Devino membru si beneficiază de serviciile noastre.

Până când poți depune o declarație fiscală voluntară?

Ceea ce mulți nu știu: mulți angajați nici măcar nu sunt obligați să depună o declarație fiscală. Acest lucru se aplică, de exemplu, soților care au ambii clasa fiscală 4. În astfel de cazuri, aveți la dispoziție patru ani pentru a depune o declarație fiscală voluntară.

Iată un exemplu: Revelionul 2024 este data cheie pentru 2020. Declarația fiscală trebuie să fi ajuns la biroul fiscal până la 31 decembrie 2024, fie ca formular pe hârtie în căsuța poștală a autorităților, fie electronic prin Elster . Fiscul german vorbește despre termenul de prescripție de patru ani . Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, nu vă mai puteți aștepta la o rambursare a taxelor. 

De altfel, declarația fiscală voluntară se numește „Evaluare cerere” în formularul  . Aceasta se numea o ajustare anuală a impozitului pe venit . Mai există, dar astăzi înseamnă o altă procedură: o corectare a impozitului pe salariu plătit efectiv, pe care angajatorul o realizează cu bonul de salariu în decembrie.

Sfat: trimiterea cu întârziere a unei declarații de impozit poate fi deosebit de utilă dacă vă puteți aștepta la dobândă de la biroul fiscal pe lângă rambursarea taxelor . Adesea, contribuabilii primesc înapoi taxele pe care le-au plătit prea mult după ani de zile, de exemplu, după ce o instanță fiscală a pronunțat în favoarea lor.

La 15 luni de la sfârșitul anului calendaristic (perioada de grație) în care a fost suportat impozitul, organele fiscale încep să plătească dobândă substanțială la rambursarea impozitului: 0,5 la sută pentru fiecare lună întreagă, adică 6 la sută pe an. Atenție însă: trebuie să plătiți și această dobândă dacă fiscul vă obligă să efectuați plăți suplimentare. 

Prin excepție, perioada de așteptare pentru anul fiscal 2020 este de 18 luni.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu