Masca obligatorie in Masina – daca nu Amenda!

În anul 2022, va trebui să purtați în mașină două măști într-o trusă de prim ajutor. Dacă trusa de prim ajutor este incompletă, veți suporta amenzi. Acest lucru se aplică și dacă materialul de pansament a expirat.

Pandemie corona continuă și cu ea cerința masca în multe locuri. Din 2022, vi se va cere să purtați o mască în vehicul – deși acest lucru se aplică doar trusei de prim ajutor, adică nu în timpul conducerii.

În viitor, toți șoferii de mașini, camioane și autobuze vor trebui să adauge două Măști pentru gură și nas in truselor lor de prim ajutor . Chiar și după pandemie, măștile ar trebui păstrate în trusa de prim ajutor a mașinii. Până acum nu este clar dacă măștile medicale sunt suficiente sau dacă măștile FFP2 vor deveni obligatorii.

Dacă mașina dumneavoastră nu conține o trusă de prim ajutor sau dacă aceasta este incompletă, încălcați Regulamentul de eliberare a permiselor de circulație rutieră (StVZO). De regulă, riscați o amendă de cinci euro . Dacă sunteți proprietar de vehicul și lăsați pe altcineva să vă conducă mașina care nu este complet echipată cu o trusă de prim ajutor, trebuie să plătiți zece euro.

Cerința de mască vine odată cu următoarea modificare a StVZO

Acest nou regulament va intra în vigoare în 2022. Cu toate acestea, ora exactă pentru aceasta nu este încă cunoscută. Cerința de mască în mașină ar trebui să intre în vigoare odată cu următoarea modificare a StVZO, care se va întâmpla în cursul anului. Datorită guvernului federal recent format, nu a fost încă stabilită o dată specifică. Cu toate acestea, introducerea obligației poate fi așteptată înainte de sfârșitul anului 2022.

Există reguli specifice pentru conținutul trusei de prim ajutor din mașină pe care ar trebui să le respectați. Este important ca trusa dumneavoastră de prim ajutor să respecte standardul DIN Nr. 13164 , deoarece respectă cerințele legii rutiere. Cel mai bine este să cumpărați o trusă de prim ajutor care îndeplinește acest standard. Dar puteți obține și părțile individuale care sunt făcute din bandaje adecvate.

Aceasta trebuie să includă o trusă de prim ajutor

Conform ediției actuale a standardului DIN din 2014, aceste produse aparțin unei truse de prim-ajutor a vehiculului, așa cum enumeră ADAC : 

 •     1x ipsos adeziv, DIN 13019-A, 5 mx 2,5 cm
 •     4x bandaje de prim ajutor, DIN 13019-E, 10 cm x 6 cm
 •     2x trusă de prim ajutor, DIN 13151-M
 •     1x trusă de prim ajutor, DIN 13151-G
 •     1x bandaj, DIN 13152-BR, 40 cm x 60 cm
 •     1x bandaj, DIN 13152-A, 60 cm x 80 cm
 •     6x comprese, 10 cm x 10 cm
 •     2x bandaje de fixare, DIN 61634-FB-6
 •     3x bandaje de fixare, DIN 61634-FB-8
 •     2x cârpe triunghiulare, DIN 13 168-D
 •     1x pătură de salvare, 210 x 160 cm
 •     1x foarfece de prim ajutor, DIN 58279-A 145
 •     4x manusi de unica folosinta, DIN EN 455
 •     1 broșură de prim ajutor
 •     2 x șervețele umede pentru curățarea pielii
 •     1x set de ipsos gata făcut din 14 bucăți
 •     1x trusă de prim ajutor K

Această listă va fi apoi completată de cele două măști începând cu anul 2022.

Aceste vehicule trebuie să aibă o trusă de prim ajutor

Fiecare mașină din Germania trebuie să aibă o trusă de prim ajutor . Acest lucru este stipulat în Secțiunea 35h din StVZO. Aceasta include și quad-urile. De regulă, motocicletele, vehiculele cu două roți și tractoarele și mașinile de lucru pentru activități agricole sau forestiere sunt scutite de obligația de a folosi truse de prim ajutor. Autobuzele cu mai mult de 22 de locuri trebuie să aibă două truse de prim ajutor.

Atenție: În alte țări se aplică reguli diferite pentru deținerea unei truse de prim ajutor. Prin urmare, ar trebui să aflați întotdeauna ce reglementări sunt în vigoare la destinația dvs. de călătorie.

Material de pansament expirat: Această amendă este iminentă

De asemenea, trebuie să rețineți: Trusa de prim ajutor din mașină este valabilă doar pentru o perioadă limitată de timp, poate expira. Pansamentele și compresele în special au o dată de expirare deoarece sunt ambalate steril. De regulă, termenul de valabilitate al materialelor este de cel puțin patru ani. Dacă a depășit data limită pentru anumite materiale de pansament sau pentru întreaga trusă de prim ajutor , ar trebui să le înlocuiți. Dacă depășiți această dată, trusa dumneavoastră de prim ajutor nu mai îndeplinește cerințele minime aplicabile ale standardului DIN. Acesta poate fi criticat ca un defect minor în timpul controlului general și pedepsit cu amendă în cazul unui control în trafic. De regulă, aceasta se ridică la cinci până la zece euro bani de avertizare. În plus, o trusă de prim ajutor adecvată servește și siguranței rutiere proprii și a altora, dacă trebuie să ajuți.

Știați? Dacă acordați primul ajutor în caz de accident și folosiți material din trusa de prim ajutor, asigurarea vă va rambursa.

Nu trebuie să aruncați trusele de prim ajutor care au expirat după data de expirare. Puteți duce materialele aruncate, cum ar fi plasturi sau bandaje, în dulapul dumneavoastră cu medicamente sau puteți dona întreaga trusă de prim ajutor Crucii Roșii Germane (DRK) sau organizațiilor similare . De asemenea, puteți susține cursuri de prim ajutor sau școli de șoferi cu vechea trusă de prim ajutor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu