SPAM: Acest eMail de la Ministerul Finanțelor Austriac trebuie stres!

Mii de cetățeni primesc în prezent notificări presupuse reale despre o rambursare a taxelor de la FinanzOnline. Finanz.at este de asemenea afectat. Dar ar trebui să fie prudent. Chiar și Departamentul de Trezorerie avertizează despre aceste e-mailuri. Ce se află exact în spatele acestui lucru poate fi găsit aici pe Finanz.at.

De câteva zile, numeroși destinatari din Austria primesc din ce în ce mai multe e-mailuri de tip phishing cu un presupus „mesaj urgent” sau „avertisment final” de la biroul fiscal. Li se promite rambursarea taxelor. Acestea ar trebui să provină de la serviciul electronic al BMF – FinanzOnline . Cu diferite adrese dubioase ale expeditorului, sunt trimise mesaje cu subiectul „ Rambursarea taxei ”.

Mesajele de acest fel către cetățenii austrieci s-au adunat de la sfârșitul anului trecut. De asemenea, Ministerul Finanțelor avertizează împotriva dezvăluirii datelor cu caracter personal sau a face clic pe link-urile menționate în mesaj.

Mai exact, textul din e-mail spune:

Dragă domnule doamnă,

după ultimul calcul anual al activității dumneavoastră fiscale, am stabilit că aveți dreptul la o rambursare.

Rambursarea dvs. este de 578,99 euro .

Pentru a primi rambursarea, vă rugăm să verificați și să vă confirmați detaliile. Rambursarea taxei dvs. poate fi creditată în contul dvs. bancar numai dacă avem informațiile corecte.

Salutări,
FinanzOnline

Expeditorul NU biroul fiscal

Adresa de e-mail a expeditorului servește drept cel mai bun indiciu că mesajul nu este de încredere. E-mailul este de obicei trimis de la o adresă dubioasă cu sfârșitul .com.br sau alte domenii străine de nivel superior. În plus, biroul fiscal nu ar trimite niciodată astfel de mesaje, ci ar raporta în schimb o notificare a noilor intrări în FinanzOnline.

Asta spune Trezoreria despre acest e-mail

Link -ul conținut în mesaj duce la un site web fals în stil FinanzOnline, care solicită introducerea datelor personale. (Link-ul a fost eliminat din acest articol din motive de securitate.)

Ministerul Federal de Finanțe a comentat acest lucru într-un comunicat de presă . În niciun caz nu trebuie să urmați instrucțiunile conținute în mesaj sau să faceți clic pe link. „În niciun caz nu trebuie să dezvăluiți date personale precum parole, detalii ale cardului de credit sau informații despre cont”, spune BMF. Este recomandat să „ștergeți imediat astfel de e-mailuri !”

Se pare că escrocii pe internet încearcă din nou să obțină date de la cetățenii austrieci prin intermediul mesajelor spam.

Finanz.at este de asemenea afectat

Finanz.at în sine este, de asemenea, afectat ca fiind unul dintre cele mai mari site-uri private de taxe și finanțare din Austria. Finanz.at nu are legătură cu BMF sau cu nicio altă instituție a statului.

Cu toate acestea, logo-ul Finanz.at este probabil afișat în aceste e-mailuri de phishing – similar cu cel al oficiului poștal sau al altor site-uri web cunoscute – pentru a construi încredere. Asta pentru a sugera că este un mesaj „real”. Cu toate acestea, Finanz.at nu are nicio legătură cu e-mailurile trimise!

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu