Trusa de prim ajutor în mașină: Din februarie 2023, trebuie incluse două măști

Fiecare mașină trebuie să aibă la bord o trusă de prim ajutor – și, desigur, conținutul trebuie să respecte reglementările. De la 1 februarie 2023 vor fi incluse și două măști.

Actualizare din 12 noiembrie 2022, ora 10:23: Dacă are loc un accident, cei mai mulți dintre cei implicați sunt, de înțeles, entuziasmați la început. Dar mai ales atunci când oamenii au fost răniți, este important să păstrați capul rece și mai întâi să efectuați un apel de urgență corespunzător. Apoi trebuie să acordați primul ajutor victimelor accidentului . Cel mai probabil va fi folosită și trusa de prim ajutor care a fost nefolosită atât de mult timp în portbagaj. Deși, din fericire, acest lucru este o întâmplare rară, este important să vă mențineți conținutul la zi. Din februarie 2023 va fi obligatoriu purtarea a două măști de față.

În principiu, noul „standard DIN 13164” este în vigoare de la 1 februarie 2022, dar a existat o perioadă de tranziție de un an pentru șoferi. Tipul de mască nu este prescris: nu contează dacă includeți măști medicale sau măști FFP2. Cu toate acestea, masca FFP2 este recomandată din cauza factorului de protecție mai mare. Dacă într-un vehicul lipsește trusa de prim ajutor sau este incompletă, o oprire în trafic ar putea duce la o amendă de zece euro. Conținutul este verificat și la HU.

Primul raport din 16 mai 2022, ora 9:55: München – Pentru mulți șoferi, trusa de prim ajutor nu este adesea folosită – din fericire – pe toată durata de viață a mașinii. Probabil și pentru că aproape că nu ai nevoie de el, multora nu le pasă de echipamentul corect – sau de datele de expirare ale materialului de pansament. Dar în timpul inspecției principale (HU) , examinatorii de la organizații precum TÜV, Dekra, GTÜ sau KÜS verifică conținutul. Regulile tocmai s-au schimbat.

Trusa de prim ajutor: Potrivit unui expert de la HU, totul trebuie să fie acolo

Potrivit lui Johannes Kautenburger, expert în autovehicule la organizația de experți KÜS, o trusă de prim ajutor sau o geantă de prim ajutor trebuie să îndeplinească standardul DIN 13164. Aceasta prevede că în conținut sunt incluse o broșură de prim ajutor, o rolă de ipsos pe bobină și benzi de ipsos de diferite dimensiuni, un set de ipsos gata făcut și ambalat protejat împotriva prafului și foarfece pentru ipsos.

În plus, ar trebui să fie disponibile un bandaj adeziv, diverse bandaje pentru degete și vârful degetelor, bandaje de diferite dimensiuni, bandaje de fixare, bandaje triunghiulare, o pătură de salvare, comprese pentru pansamentul rănilor, șervețele umede pentru curățarea pielii, mănuși de cauciuc de unică folosință și cârpe de bandaj. . Interesant pentru toți turiștii: în alte țări, pe lângă trusele de prim ajutor, în mașină trebuie să fie câteva lucruri destul de ciudate.

Trusa de prim ajutor: Măștile medicale de față sunt acum obligatorii

Important: standardul DIN a fost modificat la 1 februarie 2022. Acum este necesară doar o cârpă triunghiulară, două măști medicale sunt acum o parte obligatorie a trusei de prim ajutor. Pentru conținutul conform vechiului standard (versiunea 2014), există însă o perioadă de tranziție până la 31 ianuarie 2023, adică exact un an. Acest lucru se datorează și Regulamentului de autorizare a circulației rutiere (StVZO), deoarece utilizarea nu a fost încă adoptată în paragraful 35h corespunzător.

Potrivit expertului, cu sau fără cerințe legale, este indicat extinderea echipamentului din trusa de prim ajutor pentru a include o mască de față și dezinfectant pentru mâini. În ciuda unui posibil risc de infectare cu virusul corona, obligația generală de acordare a primului ajutor rămâne în vigoare. 

Trusă de prim ajutor: inspectorii TÜV sunt atenți și la datele de expirare

Disponibilitatea unei truse de prim ajutor este verificată la HU. Conform paragrafului 35h din StVZO, o astfel de trusă de prim ajutor trebuie să fie disponibilă în mașină. Lipsa este considerată un defect, iar un control în trafic va avea drept rezultat o amendă de până la 10 euro. Trusa de prim ajutor trebuie plasată în mașină astfel încât să fie ușor accesibilă, astfel încât să poată fi accesată rapid pentru utilizare.

Inspectorul verifică nu numai dacă există o trusă de prim ajutor la bord, ci și starea conținutului. Deoarece conținutul ambalat steril, cum ar fi compresele, are o dată de expirare, verificarea datei de expirare este, de asemenea, parte a acesteia. Cel mai bine este să verificați în mod regulat dacă conținutul este încă complet, gata de utilizare și actualizat. Dacă data de expirare a materialului de pansament a depășit, acesta trebuie înlocuit. Fie cumpărați componentele individuale – fie cumpărați imediat o nouă trusă de prim ajutor. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu