Symbolfoto - Zum vorliegenden Sachverhalt unter der Quellenangabe "Bundespolizei" für redaktionelle Zwecke freigegeben

Austria lasă emigranți neînregistrații sa traverseze si sa meargă din Italia in Germania

Duminică (15 ianuarie), poliția federală de frontierei Hörbranz (BAB 96) a preluat un pasager libanez din autobuz ce venea din Italia cu destinația Germania. După cum s-a dovedit, aceasta nu a fost prima infracțiune a bărbatului – el avea un mandat de arestare pentru încălcarea Legii privind rezidența. Întrucât bărbatul transporta și o cantitate mică de droguri, a urmat un alt dosar penal.

Dimineața devreme, ofițerii de poliție federală din Lindau au verificat pasagerii unui autobuz de lungă distanță cu ruta Torino-Nürnberg. Printre călători se număra și un libian în vârstă de 37 de ani, care s-a identificat cu pașaportul libian valabil și cu permisul de ședere italian. Cu toate acestea, poliția federală a aflat că bărbatul a fost înregistrat ca rezident al Berlinului din martie 2022. După ce procesul său de cerere de azil a fost respins în 2018, migrantul a stat în Germania pentru perioade lungi de timp și acum dorea să călătorească înapoi la Berlin pentru cel puțin trei luni. Bărbatul de 37 de ani a spus că locuiește cu un prieten, de la care primește și bani pentru serviciile de sprijin.

În timpul anchetei, polițiștii federali au mai constatat că procuratura Görlitz a emis un mandat de arestare împotriva libianului. Persoana căutată fusese deja condamnată în iulie 2020 de Judecătoria Zittau să plătească o amendă de aproape 500 de euro pentru rezidență ilegală. Bărbatul putea acum să plătească suma necesară și astfel să evite o pedeapsă cu închisoarea înlocuitoare.

Mai mult, polițiștii au găsit aproximativ două grame de hașiș și o așa-zisă râșniță în timpul căutării bărbatului.

Polițiștii federali l-au raportat pe libian pentru tentativă de intrare ilegală și ședere ilegală și încălcarea Legii asupra narcoticelor. Oficialii au informat autoritatea pentru străini responsabilă cu migrantul despre fapte, iar ulterior l-au respins pe bărbatul de 37 de ani înapoi în Austria. Procesarea infracțiunii de stupefiante se predă ulterior autorităților vamale responsabile.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu