Austria: LockDown pentru cei nevaccinati se încheie luni

Cancelarul și ministrul Sănătății ridică blocarea pentru persoanele nevaccinate pe 31 ianuarie. Pentru prima dată, în Austria au fost raportate 30.000 de noi infecții.

Din statele federale – Vorarlberg, Tirol și Carintia – vocile au devenit recent din ce în ce mai puternice după încheierea blocării pentru cei nevaccinați și încheierea stării de acces de la 22:00. Conform recomandărilor lui Gecko, guvernul federal a decis acum.

Cancelarul Karl Nehammer a anunțat miercuri în fața Consiliului de Miniștri: „Concluzia pentru cei nevaccinați se va încheia luni viitoare”. 

Motiv: ocuparea patului de terapie intensivă și de spital este stabilă. „Situația din secțiile normale și unitățile de terapie intensivă s-a atenuat deocamdată, pentru că Omikron nu are atât de mult impact asupra capacităților spitalicești pe cât se temea”, spune Nehammer. Potrivit ministrului Sănătății Wolfgang Mückstein , regimul de testare va rămâne în vigoare.

Regula 2-G în retail rămâne, de asemenea, în vigoare. Concomitent cu conferința de presă a membrilor guvernului, s-a anunțat că în Austria au fost pentru prima dată peste 30.000 de noi infecții. Potrivit membrilor guvernului, aceste valori sunt în concordanță cu cifrele prognozate. Potrivit lui Mückstein, vârful undei omicron va fi și el vizibil în aproximativ 14 zile.

„În momentul în care scade numărul de infecții, vom reduce măsurile”, a spus cancelarul ÖVP când a fost întrebat. „Pericolul nu s-a încheiat încă și vedem noi maxime ale numărului de noi infecții în fiecare săptămână. Prin urmare, este încă necesară prudență.”

Șeful FPÖ vorbește despre „hărțuire”

Liderul FPÖ , Herbert Kickl , critică abordarea . Prin difuzare, el lasă să se știe că consideră că „regula 2G în retail și serviciile legate de corp nu este justificată nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere legal”, „darămite că are sens, mai ales că în prezent există o cerință de mască acolo oricum. Prin urmare, și această hărțuire trebuie să cadă în primul rând provocând prejudicii mari economiei interne”.

Guvernul face apel la vaccinare

Între timp, guvernul este din nou în favoarea vaccinării. Apelul lui Nehammer către cei 1,5 milioane de oameni care sunt încă nevaccinați este așadar din nou: „Nu așteptați ca vaccinările să devină obligatorii. Folosiți această oportunitate și vaccinați-vă. Vaccinarea vă protejează, îi protejează pe cei din jur și ne protejează pe noi ca comunitate. ” Vaccinarea obligatorie intră în vigoare în februarie. 

Potrivit lui Mückstein, Pașaportul Verde va fi limitat la o perioadă de 6 luni pentru o vaccinare dublă. Pentru cei care au fost vaccinați de trei ori se aplică un termen de 9 luni. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu