„Vești triste”: Guvernul federal oprește subvențiile pentru clădirile eficiente din punct de vedere energetic

Ministerul Federal pentru Economie și Protecția Climei a anunțat luni că noua subvenție pentru clădire pentru așa-numita casă de eficiență, care oricum ar fi expirat la sfârșitul lunii, va fi în sfârșit întreruptă. Fondul este un val enorm de cereri în ianuarie, în special pentru finanțarea construcțiilor noi, care depășește semnificativ fondurile disponibile.

Potrivit informațiilor, finanțarea pentru renovări urmează să fie reluată de îndată ce fondurile bugetare corespunzătoare vor fi disponibile. Viitorul finanțării construcțiilor noi va fi decis rapid pe fondul fondurilor disponibile în fondul pentru energie și climă și cerințele de finanțare ale altor programe.

https://t.me/erichmocanu

„A fost neprețuit”

„Înghețarea cererilor este o veste tristă și dezamăgitoare pentru solicitanții în cauză”, a declarat secretarul de stat pentru energie Patrick Graichen. „Ne-ar fi plăcut să evităm acest pas. Cu toate acestea, în ultimii ani a existat un eșec în ajustarea cadrului de finanțare și a noilor standarde legale de construcție. În schimb, a fost continuată o subvenție învechită care stabilește stimulente greșite.” Aceste stimulente greșite au produs recent o rulare fără precedent a fondurilor. „Oprirea vechii finanțări era, așadar, acum inevitabilă. În calitate de nou guvern federal, luăm această situație nefericită ca pe o oportunitate de a reorganiza rapid finanțarea și standardele legale pentru clădirile noi.”

Ceea ce se înțelege este așa-numita Casă de Eficiență Standard 55. Aceasta se înființase deja în clădiri noi, dar finanțarea a continuat pe tot parcursul anului 2021. „În 2021, șase miliarde de euro în bani din impozite – și, prin urmare, aproximativ o treime din totalul fondurilor disponibile pentru promovarea eficienței clădirilor în 2021 – au fost promise pentru un standard de construcție care s-a impus de mult timp pe piață”, a criticat Graichen ministerul predecesor. lui Peter Altmaier ( CDU ) .

„A fost neprețuit”, a declarat Michael Kellner (Verzii), secretarul de stat parlamentar în Ministerul Economiei, marți dimineață la emisiunea RTL și n-tv „Frühstart”. De fapt, vechiul guvern federal a anunțat în noiembrie anul trecut că subvențiile pentru clădirile noi bazate pe standardul de eficiență KfW 55 vor expira la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit politicianului verde , Kellner, acest lucru a declanșat o cerere excesivă.

„În prezent promovăm lucrul greșit”

Acolo unde este scrisă protecția climei, trebuie inclusă și protecția climei, a cerut Graichen. „În prezent promovăm lucrul greșit și acești bani nu sunt atunci disponibili pentru măsuri efective de protecție a climei, de exemplu pentru renovarea foarte importantă a clădirii. Acest lucru nu poate continua așa.”

În viitor, subvențiile ar trebui utilizate într-o manieră direcționată acolo unde economiile de CO2 sunt cele mai mari, a continuat Graichen. În sectorul construcțiilor, acesta este în special cazul măsurilor de renovare. Graichen a acuzat guvernul negru-roșu anterior de „politică climatică masivă și management fiscal defectuos”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu