Avocat român a trimis scrisoare către cancelarul Nehammer: ”Abrogați legea vaccinării obligatorii”

Avocatul român Mihai Petenchi a trimis o scrisoare către cabinetul cancelarului Austriei, Karl Nehammer, prin care îi solicită ”abrogarea legii vaccinării obligatorii și, eventual, adoptarea unui nou act normativ.”

În scrisoare, avocatul descrie motivele pe care le-a avut de a i se adresa într-o asemenea chestiune extrem de importantă și aduce argumente de ordin legislativ și medical.

”Abrogați legea vaccinării obligatorii”

Impunerea vaccinării obligatorii reprezintă o încălcare clară a multor drepturi fundamentale. Constatăm că s-a generat, prin noua reglementare în ceea ce privește vaccinarea obligatorie, o politică discriminatorie și stigmatizantă față de cei nevaccinați.”, își începe scrisoarea avocatul Mihai Petenchi.

Apreciez ca îngrijorătoare situația din țara dvs. Deoarece se creează un precedent periculos în UE prin încălcarea drepturile fundamentale ale cetățeanului. Stipulate atat la CEDO – Curtea europeană a drepturilor omului cât și în tratate și convenții internaționale la care Austria a fost parte.”, mai precizează el

Referindu-se la chetiunile legislative care sunt în favoarea renunțării la vaccinarea obligatorie, Petenchi amintește de ”Rezoluția 2361 (2021) a Consiliului Europei (CoE), care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau să utilizeze această metodă pentru discriminare împotriva celor ce nu sunt vaccinați.

La sfârșitul scrisorii, avocatul menționează și poziția oficială a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Aceasta a fost exprimată în data de 26 ianuarie 2021, odată cu votarea Rezoluției nr. 2361 (2021). Se precizează clar faptul că ”Oamenii nu trebuie sa fie constransi in niciun fel sa se vaccineze împotriva coronavirusului și nici să fie discriminați din cauză că au refuzat vreun vaccin.

Cabinetul de avocatură Mihai Petenchi a fost înființat în anul 2006 conform Deciziei Baroului București nr. 3228, în temeiul Legii 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Mihai Petenchi este avocat licențiat în drept al Universității Al.I.Cuza, Iași din anul 2000. Colaborează cu cabinete de avocatură din București, Viena, Munchen și Hamburg.

sursa: ziarulromanesc.at

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu