Amendă de 2.500 de euro pentru o postare pe Facebook „vaccinarea te eliberează”

El a sugerat că unele măsuri corona ar fi comparabile cu persecuția criminală a evreilor: în München, un oponent al vaccinării a fost, prin urmare, condamnat la o amendă.

Tribunalul districtual din München a condamnat un tânăr de 35 de ani la o amendă de 2.500 de euro – 50 de zilnice a 50 de euro – pentru incitare la ură. Bărbatul publicase pe contul său de Facebook o poză cu poarta de intrare într-un lagăr de concentrare , cu inscripția de deasupra porții de intrare înlocuită cu cuvintele „Vaccinarea te eliberează”.

Acuzatul „a vrut să-și exprime nemulțumirea față de măsurile guvernamentale de a limita pandemia de Covid 19 și a sugerat că aceste măsuri sunt comparabile cu persecuția criminală a evreilor”. Potrivit informațiilor, poza era liber accesibilă.

Judecătorii au dat luni verdictul încă nefinalizat. Acesta confirmă linia „pe care noi (între timp) o reprezentăm în toată Bavaria ”, a spus comisarul pentru antisemitism al justiției bavareze, procurorul principal Andreas Franck: „Asemenea postarii pot pune în pericol liniștea publică și pot fi pedepsite ca instigare la ură”