Cazurile de COVID au crescut cu 55% în New York, medicii avertizează asupra noilor variante

În luna mai, urgența COVID-19 a fost declarată oficial încheiată – dar coronavirusul este încă o preocupare semnificativă, potrivit unor membri ai comunității medicale.

Cele mai recente date ale Departamentului de Sănătate al statului New York, publicate la 2 august, arată că numărul cazurilor de COVID a crescut cu 55% față de săptămâna precedentă, cu o medie de 824 de cazuri raportate pe zi în tot statul.

Iar internările în spital pentru această boală au crescut cu 22% față de săptămâna precedentă, ceea ce înseamnă peste 100 de internări pe zi.

Între timp, o nouă variantă – supranumită EG.5, sau eris – a apărut ca tulpină dominantă, cauzând aproximativ 17% din cazurile de COVID la nivel național, potrivit unei noi alerte a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Iar internările în spital pentru această boală au crescut cu 22% față de săptămâna precedentă, ceea ce înseamnă peste 100 de internări pe zi.

Între timp, o nouă variantă – supranumită EG.5, sau eris – a apărut ca tulpină dominantă, cauzând aproximativ 17% din cazurile de COVID la nivel național, potrivit unei noi alerte a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 nu se limitează la New York: CDC a înregistrat 8.000 de internări în spitale din SUA pentru COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat la 22 iulie, o creștere de 12% față de săptămâna precedentă.

Datele CDC arată, de asemenea, că în fiecare an, de la începutul pandemiei în 2020, o creștere anuală a cazurilor în timpul iernii – cum ar fi atunci când varianta omicron a provocat un salt al infecțiilor în iarna anului 2021-22 – este urmată de o creștere mai mică în mijlocul verii.

“Cel mai înspăimântător lucru pentru mine este că nu știm de unde a apărut această variantă [omicron]”, a declarat Bershteyn, adăugând că o variantă și mai mortală ar putea apărea fără avertisment.

“Acest eveniment se poate întâmpla oricând”, a adăugat ea. “Acest gând îmi dă fiori pe șira spinării”.

YouTube player

Pe măsură ce noi variante continuă să apară, experții în sănătate sunt îngrijorați de faptul că nu suntem pregătiți – mai ales pentru cel mai rău scenariu.

“Cel mai înspăimântător lucru ar fi dacă virusul ar fi mai mortal”, a declarat pentru The Post Anna Bershteyn, profesor asistent în cadrul Departamentului de Sănătate a Populației de la Facultatea de Medicină a Universității din New York.

“Este cu adevărat înfricoșător”, a adăugat Bershteyn, “dacă un virus ar avea transmisibilitatea COVID și ar fi la fel de letal ca și coronavirusul MERS”, referindu-se la sindromul respirator din Orientul Mijlociu, o boală cu o rată de mortalitate de peste 30%.

Lipsa de testare îi frustrează pe experții în sănătate

În luna iunie, administrația Biden a încetat să mai trimită gratuit kituri de testare, iar cele pe care oamenii le-au acumulat în ultimul an sau doi sunt fie expirate, fie vor fi expirate în curând.

Fără testare, “va fi greu pentru oameni să știe dacă ceea ce au este COVID”, a spus Bershteyn.

Datorită disponibilității antiviralului Paxlovid, “nu avem de fapt probleme de aprovizionare” atunci când vine vorba de tratarea cazurilor de COVID-19, a adăugat Bershteyn. “Testarea este cu adevărat modalitatea cheie de a profita de aceste medicamente”.

Și chiar dacă numărul deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut, “1 din 100 de decese este încă ceva”, a precizat Bershteyn, referindu-se la estimarea CDC conform căreia 1% din decesele din SUA se datorează acestei boli.

Mai mult, multe asigurări de sănătate au încetat să mai plătească pentru kiturile de testare fără prescripție medicală odată ce obligația de a face acest lucru a încetat odată cu ridicarea declarației de urgență.

Lipsa kiturilor de testare disponibile ar putea contribui la o creștere a spitalizărilor și a deceselor cauzate de COVID, spun experții în sănătate.

“Vom continua să vedem oameni spitalizați pentru COVID… care ar fi putut fi preveniți dacă testele ar fi fost disponibile în mod liber și pe scară largă”, a declarat pentru Washington Post Dr. William Schaffner, specialist în boli infecțioase la Vanderbilt University Medical Center din Nashville, Tennessee.

sursa: https://nypost.com/2023/08/08/covid-19-cases-jump-in-new-york-free-tests-are-hard-to-find/

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu