Femeie din Viena i-a oferit medicului 300 de euro pentru vaccinarea corona: amendă

Din disperare, o vieneză a încercat să mituiască un medic într-un recipient de vaccinare în noiembrie anul trecut, dacă acesta a introdus-o ca vaccinată în registrul de vaccinare. Acum trebuia să răspundă pentru asta în instanță.

În ziua în care cerința măștii în transportul public și în instanțe a scăzut și în capitala federală, o gospodină și o mamă au trebuit să răspundă la tribunalul regional pentru cauze penale pentru tentativă de dare de mită în legătură cu vaccinarea împotriva Covid-19.

Pe 11 noiembrie 2021, femeia i-a oferit unui medic 300 de euro într-un recipient de vaccinare în Viena-Liesing pentru a introdus-o ca vaccinată în registrul de vaccinări și sa fie scutita de vaccinarea corona .

Gospodina vieneza a vrut sa mituiasca un doctor pentru vaccinarea corona

Acuzatul a mărturisit miercuri că a încercat sa mituiasca și falsificarea probelor. „Dispoziția era sumbră pe atunci”, și-a amintit avocatul ei din apărare, când pandemia și cuvintele la modă precum numerele corona, blocarea și restricțiile de trafic dominau titlurile. Situația tristă a amenințat existența economică a familiei clientului său. Femeia nu și-a găsit un loc de muncă deoarece potențialii angajatori ceruseră dovada vaccinării împotriva Covid-19.

“Eram sub presiune. În acel moment îmi căutam un loc de muncă. Fiecare angajator a insistat pe dovada vaccinării”, a spus acuzatul, căruia se pare că îi era foarte frică de vaccinare. După ce i-a predat datele unui administrator în recipientul de vaccinare și medicul care trebuia să o vaccineze și-a început consultația, femeia a avut brusc portofelul în mână și l-a deschis. „A devenit foarte plânsă și a spus că dacă se va vaccina va muri”, a spus medicul imediat după tentativa de mită. Peste 300 de euro erau la bursă: „Ea a spus că ar trebui să iau câți bani vreau”.

Acuzatul a trebuit să plătească o amendă

Având în vedere responsabilitatea pe larg mărturisită și cu remușcări – acuzata a lăsat și o „impresie categoric rătăcită” asupra judecătorului, după cum a remarcat ea – și a lipsei de vină anterioară a femeii, procesul penal a fost soluționat deturnând. Învinuita a fost amendată cu 400 de euro, pe care a plătit-o imediat după ședința în contabilitate de pe lângă tribunalul regional. În schimb, plângerea a fost clasată și procedura a fost întreruptă.

Femeia, care și-a găsit între timp un loc de muncă cu jumătate de normă, este, așadar, considerată în continuare ireproșabilă în instanță. Procurorul a fost de acord cu această procedură. Decizia este, prin urmare, definitivă. “Mulțumesc. Nu voi mai face asta niciodată”, a spus femeia înainte de a ieși din sala de judecată.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu