100 de euro in plus pe luna: subventie alimentara fara taxe de la sef

În vremuri economice dificile, doar câțiva angajați pot scoate mai mulți bani de la angajatorul lor. Pentru a economisi în continuare, există și alte variante precum subvenția alimentară de până la 100 de euro pe lună.

Supraveghetorul nu este întotdeauna într-o dispoziție de dăruire, de multe ori situația economică nu permite o creștere a salariului. Cu toate acestea, există și alte opțiuni datorită cărora puteți obține mai mult net din brut.Alocația de masă este un beneficiu practic, deoarece economisiți efectiv cheltuielile. În condițiile potrivite, aceasta funcționează chiar și fără taxe. Îți vom arăta de ce trebuie să fii conștient.

Cum funcționează alocația de masă?

În primul rând, este important să știți că, în calitate de angajat, nu aveți niciun drept legal la indemnizația de masă. Este un beneficiu suplimentar voluntar oferit de angajator, cu excepția cazului în care este menționat în mod explicit în contractul de muncă. Dacă vă puteți convinge șeful de idee, va trebui să veniți cu un acord secundar care să detalieze frecvența pe lună și cuantumul subvenției. Angajatorul nu trebuie să facă dovada zilelor de absenţă nici dacă se acordă maxim 15 indemnizaţii pe lună . Deci acesta este un ghid bun. Următoarele reguli sunt, de asemenea, importante:

  • Subvențiile pot fi acordate numai în zilele lucrătoare efective
  • se aplică doar meselor care sunt potrivite pentru consumul direct
  • nu este permis în călătoriile de afaceri, deoarece aici sunt cheltuieli
  • nicio subvenție pentru alcool, tutun și altele asemenea

Subvenție alimentară: acesta este maximul pe care îl puteți obține

Baza de calcul o constituie valorile oficiale ale beneficiilor în natură, care sunt redefinite în fiecare an pe baza prețurilor de consum. Din 2023 acestea vor arăta astfel:

  • Mic dejun: 2,00 euro
  • Pranz/cina: 3,80 euro

Aceasta este partea obligatorie, pe care angajatorul plătește impozit cu 25 la sută. Pe deasupra mai este și subvenția angajatorului fără taxe, care se ridică la 3,10 euro în ambele cazuri. Prin urmare, suma maximă pe zi este:

  • Mic dejun: 5,10 euro
  • Pranz/cina: 6,90 euro

Cu 15 zile, ai putea economisi peste 100 de euro pe lună , cu condiția să joace șeful tău. Dacă nu, există o altă opțiune care va costa mai puțin compania.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu