Verdict: Carantina de intrare în Bavaria pentru Corona este parțial ilegala

Tribunalul administrativ bavarez a declarat nevalabile reglementările temporar aplicabile ale statului liber privind carantina după o intrare în țară în timpul pandemiei.

Potrivit unui purtător de cuvânt de la München, intrarea într-o țară dintr-o zonă de risc nu este, în general, potrivită pentru a stabili suspiciunea de infecție necesară pentru o carantină conform Legii privind protecția împotriva infecțiilor.

Ordonanța bavareză, care a fost declarată invalidă, a fost emisă la 5 noiembrie 2020. Aceasta prevedea că persoanele care intră în Bavaria și care au stat într-o zonă de risc în cele zece zile anterioare intrării trebuiau să fie puse în carantină timp de zece zile imediat după intrare.

Ordonanța a clasificat statele sau regiunile din afara Germaniei drept zone de risc, pentru care exista un risc crescut de infectare cu coronavirus la momentul intrării. Publicația actuală a Institutului Robert Koch (RKI) a fost decisivă pentru această clasificare. Potrivit instanței, statul liber a emis regulamentul de carantină la intrare pe baza unui model de regulament emis de guvernul federal.

De asemenea, ordonanța a fost invalidă deoarece trimiterea la ultima publicație a RKI, care era decisivă pentru clasificarea ca zonă de risc, încălca principiul statului de drept. La momentul emiterii ordonanței, nu exista un temei juridic pentru desemnarea efectivă din punct de vedere juridic a zonelor de risc.

Un cuplu din Munchen a dat în judecată

În prezent, instanța a urmat în mare parte această opinie. Având în vedere importanța fundamentală a cauzei, instanța a admis un recurs la Curtea Administrativă Federală din Leipzig.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu