PROCESUL DESPRE VACCINARE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI: Curtea dorește să obțină avize ale experților

În procesul de apel din cauza posibilelor daune cauzate de vaccinul Corona, Curtea Regională Superioară din Bamberg a amânat decizia. Senatul vrea să afle de la un expert dacă Astra-Zeneca ar fi trebuit să semnaleze posibilele riscuri.


În procesul de apel împotriva producătorului de vaccinuri Corona Astra-Zeneca din cauza posibilelor daune cauzate de vaccin, Tribunalul Regional Superior din Bamberg a decis luni să obțină un aviz de specialitate. În prezent, procedurile “nu sunt încă pregătite pentru o decizie”, a anunțat cel de-al patrulea senat civil al instanței.

Procesul a fost intentat de o femeie de 33 de ani din Franconia Superioară care fusese vaccinată cu vaccinul Corona “Vaxzevria” de la Astra-Zeneca în martie 2021. A doua zi, ea a fost inițial în concediu medical din cauza febrei, precum și a durerilor de cap și a corpului, iar câteva zile mai târziu s-a plâns de dureri abdominale severe. Medicii de la spital au descoperit că o venă intestinală era blocată. Pacientei trebuia să i se îndepărteze o parte din intestinul subțire de aproximativ trei metri lungime. De atunci, ea a fost sever restricționată în viața de zi cu zi, precum și profesional, suferă de durere și depresie. Producătorul farmaceutic a “minimalizat sistematic” riscul așa-numitei tromboze, susține ea. Astra-Zeneca, pe de altă parte, susține că într-un studiu cu 24.000 de subiecți, nu au existat dovezi de tromboză ca posibil efect secundar al vaccinării.

Curtea a anunțat luni că Senatul nu vede în prezent suficiente dovezi de răspundere pentru grup. Acest lucru ar necesita ca, după aprobarea oficială a vaccinului, care nu a avut loc până la sfârșitul lunii octombrie 2022, “să fi apărut noi descoperiri care ar fi stat în calea aprobării”. Cu toate acestea, efectele secundare erau cunoscute la momentul aprobării și luate în considerare în consecință.

Riscurile au fost informate în mod adecvat?

Situația este mai puțin clară în ceea ce privește aspectul dacă solicitantul a fost informat în mod corespunzător cu privire la riscurile posibile. În ceea ce privește posibila răspundere, instanța dorește acum să obțină avizul unui expert. “Senatul presupune în prezent că reclamantul nu ar fi fost vaccinat cu vaccinul pârâtului dacă riscul de tromboză venoasă intestinală ar fi fost prezentat în informațiile de prescriere ale pârâtului”, se spune în document. Raportul este destinat să clarifice dacă riscul de ocluzie vasculară în intestin ar fi trebuit menționat în conformitate cu starea științifică de la momentul respectiv. După ce tânăra a fost vaccinată cu “Vaxzevria”, Comitetul permanent pentru vaccinare și-a schimbat recomandările cu privire la modul de utilizare a preparatului. Medicamentul nu ar trebui să mai fie utilizat la persoanele mai tinere din aprilie 2021, deoarece acestea au un “risc crescut de evenimente tromboembolice”.

Reclamantul solicită despăgubiri pentru durere și suferință de la Astra-Zeneca în valoare de cel puțin 250.000 de euro și daune de 17.200 de euro. În plus, solicită companiei să plătească pentru daune viitoare până la o sumă de 600.000 de euro. În ianuarie, tribunalul districtual din Hof le-a respins procesul. Nu au existat “indicii” că societatea a avut dovezi fiabile privind un posibil risc de tromboză. Nici nu este decisiv faptul că vaccinarea ar fi putut avea un “profil beneficiu-risc negativ” pentru ea. Potrivit instanței, totalitatea utilizatorilor este esențială.

Potrivit avocatului ei, reclamanta a solicitat beneficii în temeiul Legii privind protecția împotriva infecțiilor și primește 283 de euro pe lună. Potrivit cercetărilor efectuate de F.A.Z. din primăvară, puțin peste 7000 de cereri de îngrijire după deteriorarea suspectată a vaccinului Corona au fost depuse la nivel național până la jumătatea lunii martie. Până atunci, un număr de 1300 de cereri au fost deja decise, dar în majoritatea cazurilor au fost respinse. Autoritățile au recunoscut daunele provocate de vaccinuri cu o pretenție de îngrijire doar în puțin sub 300 de cazuri.

În comparație cu dimensiunea campaniei de vaccinare a guvernului, aceste numere sunt relativ mici. Potrivit Institutului Robert Koch, aproape 65 de milioane de persoane din Germania au primit cel puțin o vaccinare Corona până la începutul lunii august, ceea ce corespunde cu aproape 78% din populație. În total, au fost administrate peste 192 de milioane de vaccinări individuale.

În majoritatea cazurilor, a fost utilizat un vaccin de la producătorul BioNTech, iar preparatul numit “Comirnaty” a reprezentat mai mult de 142 de milioane de vaccinări individuale, ceea ce corespunde la aproape 74%. Medicamentul “Vaxzevria” de la compania farmaceutică Astra-Zeneca a fost administrat în total de puțin sub 13 milioane de ori, ceea ce corespunde la mai puțin de șapte procente din toate vaccinările individuale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu