Bayern: de marti incepe scoala – noi te informam cum functioneaza testul lolli la elevi

Noul an școlar din Bavaria începe marți. În ceea ce privește pandemia de coroană, vor exista unele modificări – și în ceea ce privește testele. De unde ai testele lollipop, la ce trebuie să fii atent? Și poate un copil să refuze să susțină testul?

Cu doar câteva zile în urmă, miniștrii sănătății din statele federale au stabilit reguli uniforme de carantină la nivel național pentru școlari. De acum înainte, întreaga clasă nu va mai fi pusă în carantină automat cu un copil care a dat rezultate pozitive, ci doar persoanele infectate și de contact apropiat (dacă nu au fost vaccinate sau s-au recuperat). Aceștia se pot testa – cu condiția să nu aibă simptome – după a cincea zi. Acest lucru ar trebui să evite noi infecții și să mențină numărul de cazuri scăzut. Cel mai important lucru rămâne menținerea predării la clasă.

Noi reguli corona pentru anul școlar

Cu toate acestea, în cazuri individuale, autoritățile locale de sănătate ar trebui să decidă, deoarece conceptele de ventilație, strategiile de testare și cerințele de mască au, de asemenea, o influență asupra măsurilor de carantină. Acest lucru se aplică în Bavaria până cel puțin 1 octombrie. Potrivit prim-ministrului Markus Söder , atunci când sistemul logistic este în vigoare, așa-numitele teste lolli vor avea loc de două ori pe săptămână în școlile primare și teste rapide de trei ori pe săptămână în școlile secundare.

Unde și de când se utilizează testele lolli?

În general, elevi/studenților li se permite să participe la cursuri față în față numai dacă au un test Covid-19 negativ curent. În clasele 1 până la 4 și în școlile speciale, cu accent special pe dezvoltarea mentală, dezvoltarea fizică și motorie și vederea, se folosesc așa-numitele teste lollipop, adică testele salivei, în locul testelor rapide anterioare. Ministrul Educației, Michael Piazolo, a anunțat că testele rapide ale antigenului vor fi utilizate doar pentru cei mici în prima săptămână de cursuri; începând cu 20 septembrie se va trece la două teste de grup PCR pe săptămână.

Cum funcționează testele lolli?

Marele avantaj al testului lolli: Este un test PCR, deci este mai sigur și mai fiabil decât un test rapid antigen. Testele regulate sunt concepute pentru a găsi copii infectați înainte ca aceștia să fie chiar contagioși cu ceilalți. Testele Lolli funcționează într-un proces de punere în comun, ceea ce înseamnă că mai multe teste sunt evaluate împreună. Se creează un eșantion colectiv.

Elevi (dintr-o clasă, de exemplu) sug lolli timp de aproximativ 30 de secunde – ca o bomboana pe bat. Toate lolli sunt apoi asamblate într-un tub/fiola, care la rândul său este preluat de la școală și examinat în laborator. Deci, trebuie testat doar un singur test PCR. Potrivit Ministerului de Stat Bavarian pentru Educație și Cultură, rezultatul va fi trimis părinților sau tutorilor legali prin e-mail până la ora 19:00 în ziua testului.

Ce se întâmplă dacă piscina este negativă?

Dacă rezultatul testului de biliard este negativ, tuturor copiilor li se permite să meargă la școală în mod normal a doua zi și să ia parte la cursuri față în față.

https://preprod.erichmocanu.tv/germania/sondaj-alegeri-parlamentare-in-germania-pe-cine-votezi/
participă si tu la sondaj, chiar daca nu ai drept de vot

Ce se întâmplă dacă tubul/fiola este pozitivă?

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, trebuie să se afle rapid ce copil sau copii sunt afectați, astfel încât să poată fi trimiși în carantină în timp ce ceilalți continuă să participe la curs.

Prin urmare, cu fiecare test, se prelevează probe individuale de la copii (așa-numitele probe de rezervă) – există întotdeauna două tampoane PCR per copil. Acestea sunt colectate împreună cu tubul colectiv și, dacă este necesar, pot fi evaluate peste noapte pentru a afla de la cine a provenit proba pozitivă.

Rezultatele trebuie trimise prin e-mail tutorilor legali până la 6 dimineața zilei următoare, adică înainte de începerea școlii. Copilul care a dat test pozitiv rămâne apoi în carantină acasă.

De unde obțineți testele lollipop?

Testele lollipop sunt oferite de școală, ceea ce înseamnă că părinții sau tutorii legali nu trebuie să aibă grijă de ei înșiși. Sunt plătite și de școală.

Copiii vaccinați / recuperați trebuie, de asemenea, testați?

Nu. Studenții complet vaccinați nu trebuie să fie testați. Același lucru este valabil și pentru copiii care și-au revenit dacă infecția nu a fost cu mai mult de șase luni în urmă.

Poate un copil să refuze testul coroana?

Purtătorul de cuvânt, Lukas Strehle, de la Ministerul de Stat pentru Educație și Cultură din Bavaria, explică ca răspuns la o solicitare a BR: „Elevii care nu au fost vaccinați sau recuperați și care nu dovedesc un rezultat negativ al testului urmează lecțiile ca parte a învățării la distanță”.

Deoarece: Participarea la testarea la școală este voluntară. Din motive legate de legislația privind protecția datelor, trebuie să se obțină o declarație de consimțământ de la tutorele legal pentru a efectua testele pool-ului PCR. Dacă acest lucru nu este disponibil sau dacă nu poate fi furnizat, există opțiunea de a depune un test de coroană negativ care a fost efectuat în afara școlii de către personal instruit medical. Potrivit lui Strehle, acesta poate fi un test PCR sau un test rapid antigen POC într-o stație de testare sau o farmacie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu