Ce înseamnă cerința de vaccinare parțială aplicabilă acum pentru clinici

O vaccinare corona legată de unități este acum obligatorie în toată Germania. Cu toate acestea, Bavaria se bazează inițial pe un model în faze. Personalul nevaccinat mai are voie să lucreze – până când departamentul de sănătate emite o interdicție de angajare.

Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, angajații din profesiile din sănătate și îngrijire trebuie să prezinte acum angajatorului dovada vaccinării sau a recuperării.

Angajații care nu sunt vaccinați sau care nu fac dovada vor fi raportați la autoritatea sanitară responsabilă. Ministerul Bavarez al Sănătății a înființat special în acest scop portalul digital de raportare „BayImNa”. După notificare, intră în vigoare o procedură în mai multe etape.

Ministerul Sănătății din Bavaria: „Interdicția de intrare doar în ultimă instanță”
Conform planului pas cu pas, oferta de consiliere este urmată apoi de o solicitare formală de depunere a dovadă prevăzută legal la departamentul de sănătate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va fi inițiată o amendă. „În cele din urmă – dar numai ca ultimă soluție – poate fi emisă o interdicție de intrare”, a spus Ministerul Sănătății din Bavarez.

Ministrul Sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek (CSU), a declarat că, în cazuri individuale, unitatea va fi audiată și pentru a ține cont de aspectul securității aprovizionării la luarea deciziei. „Deoarece o îngrijire planificabilă a pacienților și a rezidenților din unități trebuie să fie întotdeauna garantată”, spune Holetschek.

Confruntarea cu cerința de vaccinare parțială în Würzburg

Aproximativ 250 de angajați ai Spitalului Universitar Würzburg sunt afectați de noul regulament. Acest lucru a fost comunicat de conducerea clinicii la cerere. Adică aproximativ trei la sută din forța de muncă. Ca urmare, departamentul de sănătate va aborda acești angajați, a mai spus clinica universitară.

După notificare, angajaților în cauză li se permite inițial să continue să intre în clinică și să-și facă treaba. Doar atunci când Direcția de Sănătate a emis interdicție individuală de intrare sau de angajare se aplică „respectarea obligatorie a salariatului și a supraveghetorului”, transmite spitalul universitar. În plus, clinica continuă să ofere vaccinări pentru angajații săi.

Rata de vaccinare în spitalul Schweinfurt la 90 la sută

Spitalul municipal Leopoldina din Schweinfurt a informat BR că rata de vaccinare în rândul angajaților de acolo era de aproximativ 90 la sută. Chiar mai sus în zonele apropiate de pacient. „Noi, aici, la Spitalul Leopoldina, respectăm cerințele legiuitorului și raportăm angajații nevaccinați care nu ne oferă nicio dovadă la Direcția de Sănătate și apoi așteptăm să fie luate măsuri de către aceștia”, a spus biroul de presă al clinicii.

Deocamdată, testare obligatorie pentru angajații nevaccinați din Schweinfurt

O procedură concretă în spitalul Leopoldina poate fi stabilită doar atunci când autoritățile au clar cum să procedeze în ce cazuri. Până atunci, obligația de testare zilnică va continua să se aplice acestor angajați.

Bavaria a vrut de fapt să suspende cerința de vaccinare legată de instituție. Atunci ministrul Sănătății Holetschek a prezentat un concept de implementare.