Cine este considerat „complet vaccinat” din octombrie – și cine nu

De la 1 octombrie, cetățenii din germani trebuie să acorde o atenție deosebită stării lor actuale de vaccinare. Guvernul federal plănuiește o schimbare radicală a statutului imunitar. Oricine nu a primit protecție de rapel poate fi considerat nevaccinat. FOCUS Online spune ceea ce trebuie să iei în considerare acum.

Guvernul federal vrea să schimbe Legea privind protecția împotriva infecțiilor în următoarele zile. Ministerul Federal al Sănătății a elaborat un proiect corespunzător. Urmează să fie înaintat Cabinetului Federal pentru aprobare în următoarele zile.

Din octombrie 2022 ar trebui să intre în vigoare noile reguli pentru statutul imunitar.

Oricine nu a fost vaccinat de trei ori este considerat nevaccinat. Până acum, oamenii sunt considerați „complet vaccinați” dacă au fost vaccinați de două ori. A treia vaccinare duce la așa-numita protecție de rapel. A doua vaccinare este valabilă 270 de zile.

Starea de recuperare ar trebui echivalată cu vaccinarea. Cei care și-au revenit au nevoie doar de două vaccinuri pentru a fi considerați „complet imunizați”.

Un test de anticorpi ar trebui, de asemenea, să fie suficient ca dovadă a recuperării. Totuși, acest lucru trebuie să fi avut loc înainte de prima vaccinare.

Cine a avut corona după vaccinare are nevoie de un rezultat pozitiv al testului PCR care arată infecția. Se acceptă și cererea de carantină sau dovada de carantină.

Care sunt termenele limită astăzi?

Oricine și- a revenit își pierde statutul imunitar în Germania la șase luni sau la 180 de zile după rezultatul pozitiv al testului.

Cei care sunt imunizați de bază , adică au primit doar două vaccinări, își pierd statutul după nouă luni (270 de zile).

Persoanele care au fost stimulate (adică cu o a treia vaccinare) sunt considerate „amplificate” pe termen nelimitat.

Ce termene ar trebui să se aplice atunci?

Se spune că cei care și-au revenit își pierd statutul imunitar din octombrie, la șase luni sau la 180 de zile după rezultatul pozitiv al testului. Ministerul Federal al Sănătății va stabili perioada. Institutul Robert Koch a fost anterior responsabil pentru acest lucru.

Oricine a fost imunizat de bază până acum , adică a primit doar două vaccinări, își va pierde automat statutul de la 1 octombrie.

Persoanele stimulate (adică cu o a treia vaccinare) sunt considerate „complet imunizate” pe termen nelimitat (începând cu 16 martie 2022) .

Când devine importantă noul statut imunitar?

Oriunde restricțiile de acces 3G sau 2G intră în vigoare din toamnă, cei afectați trebuie să fie atenți la starea lor actuală de vaccinare din octombrie. Oricine a primit o a treia vaccinare are acces la companiile cu reglementări 2G. Dacă persoana a primit doar două vaccinări, nu are voie să intre în companie.

Cu 3G, persoana cu două vaccinări are nevoie de un test rapid zilnic.

Noua regulă ar trebui să se aplice și călătoriilor în străinătate. Atunci când intră în Germania, călătorii au nevoie de o a treia vaccinare sau de o combinație de două vaccinări și o recuperare pentru a fi considerați „complet imunizați”. În caz contrar, este necesară o recuperare recentă sau un rezultat negativ al testului. 

2G-Plus va fi abolit pentru persoanele vaccinate din octombrie

Regula 2G Plus este abolită indirect odată cu inovația pentru persoanele vaccinate. Acest lucru ar putea simplifica o mulțime de lucruri în viața publică atunci când verificăm dovezile.

Până acum, persoanele care au fost vaccinate de două ori au avut nevoie de un test suplimentar, cu excepția cazului în care au primit protecție de rapel. Sunt considerați nevaccinați din octombrie cu două vaccinări. Cei care și-au revenit ar putea avea nevoie apoi de un test suplimentar cu 2G-Plus.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu