Clinica Straubing este una dintre cele mai bune din lume – Romania nu exista

Klinikum Straubing este încă de clasă mondială: în cel mai recent clasament al revistei americane de știri Newsweek, este listat drept „Cel mai bun spital din lume 2022” și ocupă locul 82 în Germania.

„Pacienții mulțumiți sunt cei care ne motivează. Scopul nostru este să-i tratăm într-o manieră de înaltă calitate, sigură și umană. Faptul că am reușit să facem acest lucru din nou în vremurile dificile ale pandemiei merită o recunoaștere specială. Toți angajații au făcut contribuția lor”, spune directorul general al spitalului dr Christoph Scheu recunoscător.

Singurul spital din Bavaria Inferioară de pe lista celor mai bune

Față de anul precedent (locul 85), Klinikum Straubing s-a îmbunătățit ușor cu trei locuri. Este din nou singurul spital din Bavaria Inferioară din TOP 100 din Germania.La clasamentul Newsweek au participat spitale din 27 de țări, inclusiv multe țări europene precum Franța, Italia, Regatul Unit, Spania, Austria și Suedia.

Evaluarea se bazează pe trei surse de date: În primul rând, se bazează pe recomandările experților medicali, cum ar fi medici și profesioniști din domeniul sănătății, ca parte a unui sondaj online. În al doilea rând, se bazează pe rezultatele sondajelor pacienților despre experiențele lor, așa cum au fost efectuate de companiile de asigurări după o spitalizare. A treia sursă sunt indicatorii de performanță medicală din spitale, de exemplu privind calitatea tratamentului, siguranța pacienților, numărul de pacienți per medic și asistentă și măsurile de igienă.

Indicatorii medicali reflectă calitatea

Klinikum Straubing își măsoară continuu rezultatele pentru a asigura o calitate constantă a tratamentului. Acestea sunt date de rutină din AOK și alți indicatori de calitate care depășesc cerințele legale, care au jucat un rol în clasament. În plus, există sigiliul de calitate „proCum Cert” cu criterii de calitate care caracterizează în special spitalele bisericești. Cele trei categorii au fost ponderate diferit pentru a calcula scorul spitalului. Recomandarea experților a primit cea mai mare greutate (55 la sută), urmată de valorile medicale (30 la sută) și satisfacția pacientului (15 la sută). Rezultatele clasamentului reflectă situația din 2021.

În total, peste 2.200 de spitale au fost evaluate pentru a patra ediție a clasamentului. Germania este reprezentată de 182 de spitale. Rezultatele clasamentului „Cel mai bun spital din lume” pentru Germania pot fi găsite online la World’s Best Hospitals 2022 – Germania (newsweek.com).

Din păcate din noi romania nu este de găsit pe lista celor mai bune spitale!

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu