Concediu Corona pentru familii

Ieși si Respiră adânc. Relaxare pentru toata familia – finanțată de stat.

Pandemia corona a pus o povară grea multor familii. Pentru ca ei să se poată relaxa, Ministerul Federal pentru Afaceri Familiei permite familiilor cu venituri mici sau medii sau cu rude cu dizabilități să-și ia vacanțe de familie ieftine.

Ce este măsura „Relaxarea Corona pentru Familie”?

La Rexaxarea Corona, plătiți doar aproximativ zece la sută din costurile de cazare și masă pentru o vacanță de familie de până la o săptămână într-una dintre facilitățile de recreere de familie participante.

YouTube player

Cerințe

Puteți profita de perioada de vacanță în familie subvenționată dacă călătoriți cu copilul sau copiii pentru care aveți dreptul la alocație pentru copii și îndepliniți una dintre următoarele trei cerințe:

  1. Ai un venit mic sau mediu care scade sub o anumită limită. Această limită depinde de persoanele care locuiesc în gospodăria dvs. sau primiți prestații precum alocație pentru copii, ajutor de locuință sau securitate de bază (indemnizație de șomaj II). În acest caz, cel puțin un copil însoțitor trebuie să fie minor.
  2. Un copil de-al tău are un nivel de handicap de cel puțin 50. Copilul nu trebuie să fie minor. Venitul nu contează.
  3. În calitate de părinte, aveți un grad de handicap de cel puțin 50. Călătoriți cu cel puțin un copil minor. Venitul nu contează.

Unde pot găsi locațiile subvenționate de stat?

aici: Locatii subventionate

Exemple de limite de venit

  1. Exemplu: Cuplu cu doi copii (3 și 8 ani): Limita de venit a venitului lunar al gospodăriei este de 5616 euro brut pe lună pentru a putea lua o pauză Corona.
  2. Exemplu: Cuplu cu un copil (3 ani): Limita de venit a venitului lunar al gospodăriei este de 4372 euro brut pe lună.
  3. Exemplu: Părinți singuri cu doi copii (6 și 14 ani): Limita de venit este de 4993 euro brut pe lună.
  4. Exemplu: Părinte singur cu un copil (6 ani): Limita de venit brut este de 4.993 EUR pe lună.

Cum funcționează cu Cererea de Subvenționare Excursiei?

Dacă cazarea are locuri disponibile pentru perioada dorită, veți primi de acolo formularul Corona-Auszeit. De îndată ce s-a verificat dacă îndepliniți cerințele, puteți face o rezervare obligatorie pentru sejurul cu reducere.

Controleaza daca indeplinesti conditile?

Vezi aici: https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/service/corona-auszeit-unterkunft-finden/corona-auszeit-online-check