Vecinii te pot obliga sa anulezi camera de supraveghere privata

Mulți oameni merg în instanță pentru dispute de cartier. AG Bad Iburg trebuia acum să decidă asupra unui caz în care un bărbat cu o cameră instalată a putut filma proprietatea vecinului său. Chiar dacă camera pixelează toate zonele din afara propriei sale proprietăți, este ilegal și vecinul poate cere îndepărtarea camerelor, au spus judecătorii.

Camerele video instalate pe peretele unei case pot duce la încălcarea drepturilor la confidențialitate ale vecinilor. Tribunalul districtual (AG) Bad Iburg a decis acum acest lucru. Potrivit instanței, este suficient ca vecinul să se teamă în mod obiectiv și serios de supraveghere – indiferent dacă camerele surprind efectiv părți din proprietatea vecină. Acest lucru creează o „presiune de monitorizare”. Într-o astfel de situație, camera de pe casa vecină trebuie din nou scoasă, potrivit judecătorilor (hotărârea din 12 noiembrie 2021, Az. 4 C 366/21).

Camere de supraveghere destinate proprietății învecinate

Vecinii sunt fiecare rezidenți ai unei jumătăți de casă rurală semi-decomandată. Au fost complet în contradicție de câțiva ani. În vara lui 2020, unul dintre cei doi a instalat pe proprietatea sa două camere de supraveghere cu tehnologie video inteligentă. Camerele pot stoca și procesa date, pot număra oamenii după vârstă și sex și pot detecta obiecte și oameni în timp real.

Camera frontală surprinde întreaga zonă de intrare, precum și drumul de acces și traseul de drumeții de la o înălțime de aproximativ 4 până la 5 metri. Montată la o înălțime de 3 până la 4 metri în spatele casei, camera este îndreptată spre grădina din spatele casei semi-decomandate și câmpurile de dincolo. Ambele camere sunt practic capabile să surprindă proprietatea vecinului. Totuși, cel care a instalat camerele a susținut că toate zonele care nu puteau fi atribuite proprietății sale au fost pixelate.

Este suficientă teama serioasă de supraveghere

Cu toate acestea, judecătorii nu au considerat pixelarea ca fiind suficientă. I-au ordonat bărbatului să scoată camerele sau să le regleze în așa fel încât zonele lentilelor camerei să nu mai poată fi văzute din proprietatea învecinată.

Instalarea camerelor în forma actuală afectează drepturile personale ale vecinului său. De asemenea, poate rămâne deschis dacă camerele captează de fapt părți ale proprietății învecinate. Un drept la îndepărtare poate exista deja dacă cineva se teme în mod obiectiv și serios de supravegherea prin camere de supraveghere („presiunea de supraveghere”). Vecinii nu trebuie să suporte asemenea presiuni de supraveghere.

Din cauza împrejurărilor, vecina a trebuit să se teamă în mod obiectiv că va fi inclusă în zona de supraveghere a camerelor. În principiu, ambele camere sunt capabile să surprindă (parțial) proprietatea în ceea ce privește montarea lor și unghiul de acoperire. Potrivit judecătorilor, nu contează dacă părți din zona de detectare sunt pixelate, deoarece pixelarea poate fi îndepărtată și aceasta nu este recunoscută din exterior.

În plus – după cum a arătat comportamentul în instanță – relația de vecinătate dintre cei doi a fost caracterizată în mod constant de argumente și neîncredere, astfel încât vecinul să poată avea de fapt în mod obiectiv și înțeles teama concretă că camerele vor fi monitorizate.

Daca va deranjeaza camerele instalate pe casa vecina, este posibil sa puteti cere sa fie luate jos.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu