Cantina este la Passau: Polițiștii federali călătoresc până la o oră pentru a lua masa de prânz

Inca o Institutie din Germania fura legal bani poporului!

Pare scandalos, dar este un fapt: în timpul orelor de lucru, polițiștii federali merg de la stațiile de autostradă din Rottal-Ost, Wegscheid (districtul Passau) și Philippsreut (districtul Freyung-Grafenau) la Passau pentru a lua masa de prânz.

Când te gândești că este nevoie de trei sferturi de oră pentru a ajunge în Pădurea Bavareză și de cel puțin 20 de minute pentru a ajunge la punctul de control de pe autostrada A3 – ce pierdere de timp! Ca să nu mai vorbim de aspectul ecologic. Acuzațiile care îmi vin în minte sunt tipice unui stat birocratic. Și, desigur, întrebarea întrebărilor: Nu există niciun pub în Pădurea Bavareză și în Rottal unde polițiștii să se oprească pentru a mânca ceva? Ce ziceți de bonuri de masă în restaurantele locale?

PNP i-a cerut explicații lui Stephan Schrottenbaum, șeful Inspectoratului Federal de Poliție din Passau, în fața acestei povești uimitoare. Directorul poliției spune că trebuie făcută o distincție fundamentală între cei aproximativ 500 de polițiști care fac parte din secția de poliție federală din Passau, care se întorc seara acasă și nu sunt plecați în aceste deplasări la prânz. Și cei care sunt de serviciu cu poliția federală de garda. Aceștia din urmă sunt chemați atunci când poliția locală nu dispune de suficient personal propriu. “Aceste întăriri ne sprijină în zona Passau din cauza situației migrației”, subliniază Schrottenbaum. “Aceste întăriri, în cazul nostru o sută de persoane, care sunt subordonate Inspectoratului federal de poliție din Passau, vin din toată Germania. Ei sunt la datorie timp de douăsprezece ore pe zi, timp de o săptămână la rând, și înnoptează într-un hotel din Passau. Nu este potrivit ca ei să se aprovizioneze singuri; în schimb, angajatorul asigură cateringul pentru a-și îndeplini obligația de îngrijire”, explică Schrottenbaum.

În Regensburger Straße din Passau a fost înființat un punct central de catering, care este deschis zilnic între orele 13.00 și 20.00. Schrottenbaum apără acest aranjament pentru ofițerii de poliție care locuiesc departe de casă. “La urma urmei, este o mare diferență dacă locuiesc aici și pot primi o masă caldă acasă seara sau dacă sunt de serviciu în altă parte în fiecare săptămână”, spune el, luându-și apărarea în favoarea status quo-ului.

Marco Göbel, șeful poliției din Deggendorf, este total împotriva ideii de a distribui bonuri de masă în barurile din pădurea bavareză sau din valea Rottal. “Acest lucru nu este posibil, fie și numai pentru că nu putem decide dinainte când vom merge să luăm masa. Depinde întotdeauna de situația din acel moment.” Când se potrivește, umplem o furgonetă VW și apoi pornim la drum cu maximum șapte persoane. “Din acest punct de vedere, ar fi inacceptabil ca patru persoane să călătorească la o masă cu schnitzel și trei la un restaurant italian. Nu ai avea deloc o imagine de ansamblu”, intervine Jürgen Bockstedt, purtător de cuvânt al Inspectoratului Federal de Poliție din Passau. În afară de imaginea publică care s-ar crea dacă polițiștii ar fi în uniformă în pub, spune Schrottenbaum.

Cu toate acestea, Schrottenbaum recunoaște că au fost deja luate în considerare puncte de catering descentralizate, astfel încât polițiștii de garda să nu fie nevoiți să călătorească atât de departe pentru a mânca. “Dar acest lucru nu este posibil din motive logistice și economice, deoarece mâncarea este livrată de la bucătăria de șantier a Departamentului Federal de Poliție din Deggendorf. Acest lucru ne permite să economisim costuri dacă o livrăm doar la Passau”, spune Göbel.

De asemenea, el subliniază că deplasările colegilor la Passau nu sunt doar o campanie de colectare de alimente. “Acestea sunt călătorii de patrulare și nu am făcut doar o singură oprire pe drum”, spune Göbel în apărarea modelului. În plus, mâncarea trebuie să fie servită rapid, spune el, respingând alternativa unui bar doar din cauza timpilor de așteptare.

În schimb, cele o sută de persoane din Passau sunt deja așteptate cu două feluri de mâncare caldă, un bufet de salate etc. Pentru masă sunt prevăzute 20 de minute. Ieri, Josef Kerscher și Julia Doblinger de la poliția de garda din Deggendorf au servit carne de vită cu cartofi în sos de hrean. Vegetarienii au fost serviți cu chilli sin carne.

Bineînțeles, cei care ajung imediat după prânz au un avantaj. “Pentru că în tura de noapte, mâncarea nu este la fel de gustoasă după ce a fost ținută la cald ore întregi”, remarcă Josef Kerscher. Dar, în general, mâncarea este foarte bună. “Avem standarde de restaurant”.

În stația de catering, tejgheaua frigorifică este, de asemenea, aprovizionată cu salată de carne, cârnați, produse tartinabile, rulouri, dulciuri și băuturi nealcoolice. Polițistul de gardă se poate aproviziona cu acestea pentru cină sau pentru tura de noapte. “Toată lumea primește o pungă de pânză pe care o poate umple”, spune Göbel, adăugând: “După cum puteți vedea, suntem cât se poate de ecologici.”

Sursa: https://www.pnp.de/

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu