person holding green canabis
Photo by Aphiwat chuangchoem on Pexels.com

“În mod clar excesiv”: Critici la adresa amenzilor aplicate de Bavaria pentru canabis

Markus Söder vrea să le facă viața mai grea “drogaților” din Bavaria cu “amenzi dure”. Consumatorii ar putea fi amendați cu 1.000 și chiar 2.000 de euro. “Complet disproporționat”, critică SPD. Cu toate acestea, și alte state ar putea urma exemplul.

Pentru ministrul-șef al Bavariei, Markus Söder (CSU), un lucru este sigur: Bavaria nu trebuie să devină “un paradis al drogaților”. El a scris recent pe rețelele de socializare că acesta este motivul pentru care Bavaria “aplică în mod consecvent amenzi dure”, enumerând câteva exemple de amenzi care vor fi aplicate pentru încălcări ale legii federale privind canabisul în Bavaria – și făcând referire la “Catalogul bavarez al amenzilor pentru consumul de canabis” de opt pagini. Liderul Cancelariei de Stat, Florian Herrmann (CSU), a subliniat: “Ar trebui, desigur, să acționeze ca un factor de descurajare și cred că așa va fi”.

Bavaria are cele mai dure amenzi pur și simplu pentru că statul este primul: deși legea este în vigoare de la 1 aprilie, Bavaria este “primul stat federal care a emis un catalog de amenzi pentru această infracțiune”, a declarat avocatul apărării penale din Freilassing, Konstantin Grubwinkler, pentru ZDF. Indiferent de acest lucru, amenzile sunt “în mod clar excesive”, potrivit expertului în dreptul stupefiantelor. Critici ascuțite au venit și din partea Verzilor și a SPD în parlamentul landului, în timp ce ministrul sănătății Judith Gerlach (CSU) a apărat amenzile mari ca fiind “doar consecvente”.

Oricine consumă canabis în prezența minorilor trebuie să se aștepte la o amendă de 1.000 de euro în Bavaria. Pentru consumul la vederea școlilor sau a locurilor de joacă, catalogul amenzilor stipulează un tarif standard de 500 de euro, iar în zonele militare de 300 de euro. Cine transportă sau deține o cantitate prea mare de canabis riscă o amendă între 500 și 1.000 de euro. Oricine comite o infracțiune în mod repetat va trebui să plătească de două ori mai mult.

De asemenea, sunt prevăzute amenzi severe pentru infracțiuni împotriva reglementărilor privind asociațiile de cultivare. Publicitatea sau sponsorizarea pentru canabis sau pentru asociațiile de cultivare vor fi amendate cu sume cuprinse între 150 și 30.000 de euro. În cazul în care o organizație de cultivare nu verifică în mod fiabil vârsta membrilor săi, se va aplica o amendă de 750 de euro. Oricine este membru al două organizații de cultivare în același timp trebuie să se aștepte la o amendă de 300 de euro.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu