foto - comunicat în scop editorial cu mențiunea "Poliția Federală"

Amprentele digitale aduc claritate – Poliția federală duce oameni la închisoare

Amprentele digitale aduc claritate – Poliția federală aduce oameni la închisoare. News Reader vă oferă cele mai recente știri despre operațiunile poliției și ale pompierilor din regiunea dumneavoastră. Iată cel mai recent raport privind lumina albastră de la sediul central al poliției federale din München.

Poliția federală a arestat succesiv trei bărbați în timpul controalelor de frontieră în apropiere de Kiefersfelden. Doi dintre ei, un pakistanez și un marocan, s-au trezit la începutul săptămânii în închisoare, unde fiecare dintre ei trebuie să stea peste 100 de zile. Cel de-al treilea, un cetățean român căutat, și-a putut continua călătoria marți (16 aprilie), după o scurtă escală. El trebuie să le mulțumească în primul rând “bunelor sale cunoștințe” pentru acest lucru.

Românul călătorea cu un autocar. La verificarea datelor sale personale pe autostrada Inntal, poliția federală a descoperit că acesta a primit anul trecut un ordin de sancționare din partea tribunalului districtual din Rosenheim. Conform acestuia, el trebuia să plătească o amendă de aproximativ 3.200 de euro, inclusiv costurile de procedură, pentru comportament insultător în combinație cu o infracțiune împotriva Legii privind armele. Întrucât nu avea atât de mulți bani, i s-a spus că va trebui să meargă la închisoare pentru 103 zile ca alternativă, așa cum a dispus instanța. Confruntat cu amenințarea cu închisoarea, bărbatul de 39 de ani a încercat să convingă niște prieteni prin telefon să-i plătească suma necesară. “Prietenii buni” ai bărbatului au plătit, de fapt, 3.000 de euro la o secție de poliție din Suabia. El a reușit să strângă singur restul de 200 de euro. Apoi i s-a permis să își continue călătoria.

Pe de altă parte, un pakistanez trebuie să execute o pedeapsă alternativă de 109 zile de detenție în închisoarea din Bernau. Tribunalul districtual din Passau îi impusese bărbatului de 42 de ani o amendă de aproximativ 1.600 de euro pentru furt. Cu toate acestea, acest fapt a ieșit la iveală abia la secția de poliție federală din Rosenheim. În timpul controlului anterior în trenul de lung parcurs de la Kiefersfelden, ofițerii nu au știut inițial că bărbatul era căutat de oamenii legii, deoarece nu avea asupra sa niciun document verificabil. De asemenea, acesta nu avea nici bilet. La scurt timp după aceea, la secția de poliție, amprentele sale digitale au arătat că acesta făcea obiectul unui mandat de arestare. Acesta nu a putut plăti suma cerută. Prin urmare, a fost nevoit să își ispășească pedeapsa în închisoarea Bernau. Acolo va trebui, probabil, să se confrunte și cu acuzațiile penale de tentativă de intrare ilegală și de sustragere de la plata prestațiilor.

În 2021, tribunalul districtual din Stuttgart a impus o amendă de 600 de euro unui cetățean marocan pentru ședere ilegală în Germania. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, călătorea din Italia spre Munchen cu un autocar. Se pare că a vrut să îi înșele pe ofițerii de la punctul de control de lângă Kiefersfelden cu privire la adevărata sa identitate. Pentru a face acest lucru, el a înmânat ofițerilor de poliție federală o carte de identitate spaniolă, care s-a dovedit a fi falsă. Și în acest caz, amprentele digitale ale bărbatului i-au clarificat identitatea. Migrantul marocan căutat a fost semnalat pentru tentativă de intrare neautorizată și falsificare de documente. Poliția federală l-a dus apoi la închisoarea din Bernau, unde trebuie să își ispășească pedeapsa de 60 de zile de închisoare de înlocuire din cauza lipsei de mijloace financiare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu