EMA avertizează despre o paralizie rară după vaccinarea Astra – deoarece celulele imune atacă corpul

Agenția Europeană a Medicamentului a adăugat sindromul Guillain-Barré pe lista efectelor secundare „foarte rare” ale vaccinului Astrazeneca. La 10.000 de persoane este afectat mai puțin de un vaccinat. Oricine observă simptomele ar trebui să fie consiliat de un medic.

Așa-numitul sindrom Guillain-Barré (GBS) este pe lista efectelor secundare „foarte rare” ale vaccinului corona Astrazeneca începând din această săptămână. Acest lucru a fost anunțat de Comisia Europeană pentru Medicamente (EMA). Probabilitatea ca există o legătură cauzală între vaccinare și apariția bolii nervoase este „cel puțin bine întemeiată”, potrivit unui comunicat de miercuri.

Probabilitatea de a obține sindromul Guillain-Barré după vaccinarea cu vaccinul Astrazeneca este foarte scăzută, a subliniat EMA. Mai puțin de unu din 10.000 de persoane este afectat. Până la sfârșitul lunii iulie, în întreaga lume au fost detectate 833 de cazuri – din aproximativ 592 milioane de doze administrate.

Aceste simptome sugerează un efect secundar Astrazeneca

În sindromul Guillain-Barré (GBS), corpul își atacă propriile celule nervoase – declanșate de o reacție autoimună excesivă. Drept urmare, nervii nu mai pot transmite stimuli. Pot apărea probleme de respirație și paralizie. De obicei, încep în picioare și apoi includ și brațe și față în sus până la mușchii respiratori, astfel încât, în cel mai rău caz, pacienții trebuie să fie ventilați.

Cu cât semnele sunt recunoscute mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare. Oricine are, prin urmare, o suspiciune ar trebui să se adreseze medicului său.

Sindromul apare de obicei după infecții bacteriene sau virale. Este văzut comparativ frecvent ca urmare a infecției cu virusul Zika.

EMA avertizează, de asemenea, asupra efectelor secundare rare la Johnson & Johnson

În iulie, EMA a inclus deja sindromul Guillain-Barré ca efect secundar „foarte rar” al vaccinului Johnson & Johnson. Agenția SUA pentru medicamente a avertizat, de asemenea, despre un „risc crescut” de a dezvolta sindromul după vaccinarea cu vaccinul. Cu toate acestea, ambele autorități au subliniat că beneficiile vaccinului depășesc riscurile posibile.

Acest lucru este subliniat și de Peter Berlit, medic și secretar general al Societății Germane pentru Neurologie: „În general, riscul GBS din vaccinarea împotriva Sars-CoV-2 poate fi clasificat ca fiind foarte scăzut în funcție de cunoștințele actuale – și din fericire avem o terapie pentru acest tablou clinic. “

Așa arată terapia pentru sindromul Guillain-Barré

Boala este tratată în consecință fie cu imunoglobuline cu doze mari care sunt alimentate direct în fluxul sanguin. Sau cu un proces special de purificare a sângelui în care se filtrează autoanticorpii care cauzează boala. Cu toate acestea, durează adesea multe săptămâni până când simptomele se potolesc. La unii pacienți, simptomele neurologice au persistat, spune Berlit.

În cazul vaccinurilor ARNm de la Biontech și Moderna – care, spre deosebire de vaccinurile de la Astrazeneca și Johnson & Johnson, nu se bazează pe principiul vector și sunt vaccinate mult mai frecvent în Germania – nu există până acum dovezi ale unui risc crescut a bolii autoimune.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu