NRW: Presiune, excludere, tactici de sperietură: Doar elevii vaccinati pot merge in excursii școlare

Discriminare: Realschule din Renania de Nord-Westfalia a dorit să facă din vaccinare o condiție prealabilă pentru participarea la o excursie școlară pentru elevii de clasa a VIII-a. 

În recomandările celor de la Comitetul permanent pentru vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch (RKI) este specificat clar, ca vaccinare copiilor și adolescenților de la vârsta de doisprezece ani nu este voie sa fie impusa ca si condiție pentru a participa la evenimentele din societate ”.

Dar exact asta practica școala secundară Lünen-Brambauer din Renania de Nord-Westfalia (NRW).

După o pauză Corona, în februarie vrea să se întoarcă la „excursia ei populară la schi” în Austria cu elevii de clasa a VIII-a. Cu toate acestea, într-o scrisoare, părinții și elevii au fost informați că numai adolescenții vaccinați au dreptul să meargă. După o cerere a autorului, Ministerul Educației NRW vrea acum să intervină.

În scrisoarea adresată adolescenților în vârstă de 14 ani și părinților acestora, pe care o are autorul, unitatea de învățământ din Lünen a stabilit o condiție clară și dură: cine nu este vaccinat împotriva COVID-19 trebuie să rămână acasă. Ministerul Învățământului: Școala trebuie sa isi retraga scrisoarea.

Andrea Schmidt