Foști judecători federali avertizează împotriva vaccinării obligatorii și trimit un semnal lui Scholz și Lauterbach.

Cu foștii judecători constituționali federali Hans-Jürgen Papier și Udo Di Fabio, doi avocați de top au făcut comentarii critice cu privire la o posibilă obligație generală de vaccinare. Proporționalitatea măsurii este îndoielnică, datele disponibile pentru a o justifica sunt îndoielnice. Procedând astfel, ei se opun cancelarului Olaf Scholz (SPD) și altor politicieni care doresc absolut să impună vaccinarea obligatorie.

Valul Omikron concurează fără încetare prin Germania și continuă să stabilească noi recorduri negative. Numărul de noi infecții a crescut recent la peste 133.000 de cazuri pe zi, incidența la nivel național de 7 zile a crescut la 638, în state federale precum Berlin , Bremen și Hamburg este în prezent peste 1000. Experții presupun că această tendință va continua.

Având în vedere aceste cifre și faptul că doar puțin sub 73% dintre germani au fost complet vaccinați împotriva Corona , politicienii de frunte din guvernele federale și ale statelor se bazează pe un instrument dur în lupta împotriva pandemiei: cerința generală de vaccinare legală. În primul rând, cancelarul Olaf Scholz ( SPD ).

Valul Omicron și numerele de groază: vaccinarea se apropie

Chiar înainte de a-și prelua mandatul, el anunțase pică obligatorie „pentru toată lumea” iar ulterior a spus că măsura este „necesară”. Colegul său de partid, ministrul federal al Sănătății Karl Lauterbach, este în favoarea introducerii vaccinărilor obligatorii rapid, de preferință „în aprilie” sau cel târziu până în mai. Procesul de luare a deciziilor parlamentare ar trebui să fie finalizat până atunci. Încă miercurea viitoare, Bundestagul se va ocupa de posibila introducere a vaccinării obligatorii – într-o dezbatere de orientare.

Este deja clar că planurile de vaccinare sunt întâmpinate cu scepticism și chiar rezistență amară din partea unui număr de politicieni, chiar și în coaliția semaforului. Virologi, medici și mulți cetățeni cunoscuți din toate clasele sociale resping o astfel de măsură – și indică, printre altele, evoluția relativ blândă a variantei omicron.

Presiunea este în creștere – dar vaccinarea ar fi constituțională?

Dar chiar dacă s-ar decide vaccinarea generală, întrebarea crucială rămâne: ar fi deloc constituțională?

Doi avocați de top cunoscuți s-au ocupat deja intens de acest subiect: fostul președinte al Curții Constituționale Federale, Hans-Jürgen Papier, și fostul judecător de la Curtea Constituțională Federală, Udo Di Fabio. Ambii experți adoptă o viziune critică asupra introducerii vaccinării obligatorii și, independent unul de celălalt, ridică probleme sensibile. Pentru ambii avocați constituționali este clar că legiuitorul nu trebuie să rupă nimic peste genunchi.

Doi foști judecători constituționali federali: îndoieli cu privire la planuri

Di Fabio: „Avem nevoie de mai multe informații despre dacă valul actual și efectele sale pot fi combatute efectiv prin vaccinare generală. ” nu justifică în mod convingător faptul că o obligație generală de vaccinare va corespunde principiilor proporționalității. Deci, mi se pare că problema nu este pregătită pentru o decizie în acest moment.”

Cu avertismentele lor urgente, Papier și Di Fabio se opun în mod clar politicienilor precum Scholz și Lauterbach, care susțin ca vaccinarea obligatorie să fie introdusă cât mai repede posibil și exercită presiunea corespunzătoare. Avocații le dau un semnal de oprire – în sensul: mai întâi gândește-te bine, analizează și cântărește, apoi acționează.

Politica amenință falimentul legal cu vaccinarea generală?

Rămâne de văzut dacă responsabilii în politică vor urma acest sfat. Adevărul este: în cursul pandemiei de acum doi ani, instanțele au fost nevoite să intervină într-o serie de cazuri pentru a corecta decizii politice greșite care nu erau în conformitate cu legea. Există o amenințare similară în ceea ce privește vaccinarea generală obligatorie?

Pentru fostul președinte al Curții Constituționale Federale, Hans-Jürgen Papier, un lucru este cert: o „reglementare legală viabilă, care să îndeplinească cerințele constituționale” și care poate fi implementată rapid, va „întâmpina dificultăți considerabile”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu