Ministrul Sănătății K. Lauterbach critică pe Markus Söder pentru suspendarea vaccinării obligatorie.

Bavaria nu dorește deocamdată să implementeze vaccinarea obligatorie pentru personalul de îngrijire medicală de la jumătatea lunii martie. SPD-ul vede acest lucru ca pe un „semnal fatal”. Ministrul Sănătăţii Lauterbach se teme pentru credibilitatea politicii.

Bavaria plănuiește să-și relaxeze măsurile corona și provoacă probleme cu un singur pas. Prim-ministrul Markus Söder ( CSU ) a anunțat că nu va implementa deocamdată vaccinarea obligatorie planificată pentru unități. Din cauza acestor declarații, el este acum aspru criticat de SPD .

„Guvernul statului bavarez ar trebui, de asemenea, să ia în serios legea care a fost adoptată”, a spus ministrul federal al Sănătății Karl Lauterbach. „Este vorba de protejarea pacienților și a rezidenților. Trebuie să protejăm oamenii care au nevoie de îngrijire în case.“

„Regulile laxe de aplicare a vaccinărilor legate de instituții nu numai că pot pune în pericol viața persoanelor în vârstă cu un sistem imunitar slăbit”, a adăugat ministrul Sănătății. De asemenea, pun în pericol credibilitatea politicii.

Purtătorul de cuvânt al politicii de sănătate a grupului parlamentar SPD, Heike Baehrens, a criticat și ea. Guvernul bavarez zădărnicește decizia comună a guvernelor federale și statale și legea care este susținută pe scară largă de CDU/CSU, a spus ea. Scopul cerinței de vaccinare legată de unități este de a proteja persoanele deosebit de vulnerabile. „Dacă CSU suspendă obligația de vaccinare, se sustrage de la responsabilitatea de a asigura această protecție. Asta trimite un semnal fatal.“

Liderul desemnat al Verzilor, Ricarda Lang , dorește, de asemenea, să rămână la vaccinarea obligatorie legată de unități. Acest lucru ar trebui implementat „rapid și punctual”, a spus ea. Ea a subliniat, de asemenea, protecția persoanelor deosebit de vulnerabile. „Rămâne o îngrijorare pe care o avem în mod clar”, a spus ea.

De la jumătatea lunii martie, angajații din clinici sau îngrijiri vor trebui să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Corona sau s-au vindecat. În cazul în care dovada nu este furnizată la cerere, autoritățile sanitare pot emite interdicții de activitate. Din cauza temerilor legate de decizii individuale complexe, autoritățile sanitare au avertizat că nu pot controla în mod adecvat cerința de vaccinare. Se exprimă în mod repetat teama că obligația ar putea agrava deficitul de personal medical.

Söder a anunțat acum că vor exista „cele mai generoase reglementări tranzitorii”, care „de facto echivalează inițial cu o suspendare a executării”.

Söder invocă lipsa de personal drept motiv

Politicianul CSU a justificat procedura separată bavareză, care urmează să fie elaborată în detaliu, cu dificultăți în instituțiile de îngrijire în asigurarea personalului. Șeful guvernului a spus că este în general în favoarea vaccinării obligatorii. Cu toate acestea, această soluție singulară și, de asemenea, parțială nu este de nici un ajutor în unda omicron.

„În loc să încetinească acum, totul trebuie făcut de către țări și angajatori pentru a convinge personalul din sectorul sănătății și al îngrijirii să se vaccineze”, a spus Baehrens. „Ar trebui să facă oferte specifice de vaccinare la fața locului, de exemplu cu vaccinul proteic Novavax, care va fi disponibil în curând.” Există speranță că scepticii la vaccin vor avea mai puține rezerve cu acest lucru decât cu vaccinurile ARNm de la Biontech sau Moderna.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu