Bavaria nu dorește încă să implementeze vaccinarea obligatorie pentru personalul de îngrijire

Potrivit prim-ministrului Markus Söder (CSU), Bavaria nu dorește să implementeze cerința de vaccinare corona pentru lucrătorii din domeniul sănătății până la o nouă notificare.

Vor exista „cele mai generoase reglementări tranzitorii”, care „de facto echivalează inițial cu o suspendare a executării”, a declarat luni președintele CSU, după o legătură video de către consiliul executiv al CSU din München. „Pentru câte luni vom vedea atunci”, a adăugat el – cel puțin pentru o vreme, „pentru a face totul sensibil”.

Practic, Söder a pledat din nou pentru o vaccinare generală împotriva coronavirusului – speră foarte mult că aici va exista o „decizie înțeleaptă”. Pe de altă parte, critică obligația de a vaccina doar pentru angajații din sectorul medical și de asistență medicală: „Obligația de vaccinare legată de instituție, care urmează să vină pe 15 martie, nu mai este un mijloc eficient de însoțire sau atenuare. sau oprirea valului omicron actual”.

Emigrarea personalului medical ar putea duce la o povară suplimentară și la o deteriorare a situației în asistență medicală, a avertizat Söder. „Conduce doar la probleme, dar, din păcate, nu este o soluție”. Există „o mare îngrijorare că acest lucru ar putea duce de fapt la o suprasolicitare și slăbire a sistemului de sănătate, deoarece ar putea exista mișcări evazive”, a spus el.

Așa-numita obligație de vaccinare legată de instituție, care ar trebui să intre în vigoare din 15 martie, a fost ancorată în Legea privind protecția împotriva infecțiilor. Mai exact, se spune că angajații trebuie să prezinte angajatorului dovada de vaccinare sau de recuperare până pe 15 martie, sau o adeverință că nu pot fi vaccinați. În cazul în care dovada nu este prezentată, trebuie informată departamentul de sănătate. Dacă, în ciuda unei solicitări ulterioare, nu se prezintă nicio dovadă într-o perioadă de timp, acesta „poate” emite atunci o interdicție de a intra sau de a lucra în clinică sau unitatea de îngrijire. Prin urmare, angajații pot continua să lucreze pentru moment.

Fundația Germană pentru Protecția Pacienților a cerut deja amânarea cerinței de vaccinare pentru personalul medical. Ministrul federal al Sănătății Karl Lauterbach (SPD) a respins recent acest lucru cu strictețe.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu